Statens vegvesen gjennomførte kontroll ved E39 på Krossmoen natt til onsdag. Et vogntog stoppet ikke for den skiltede kontrollen, men ble innhentet, brakt tilbake til kontrollstasjonen og anmeldt.

– Politiet overtok saken på stedet, skriver Bengt Asle Idsø i Statens vegvesen i en rapport.

En fører fikk et gebyr på 1500 kroner for feil bruk av verneutstyr.

– Her hadde føreren belte stående fast i låsen og trakk bare øvre del av setebeltet over hode slik at setebeltet kun ligger på overkroppen. Skulle han kommet ut for en ulykke ville underkroppen sklidd frem og belte på overkroppen ville glidd opp og forårsaket større skader for føreren, skriver Idsø.

To vogntog fikk beskjed om å utbedre avrenningen fra lasten før de fikk lov å kjøre videre. Avrenningen besto av smeltevann blandet med væsker fra slaktet fersk fisk. Ifølge vegvesenet legger denne blandingen seg på veien under kjøring og lager glatte områder som kan være til fare for andre biler, og spesielt for motorsykler.

Et tungt kjøretøy måtte sikre gods før sjåføren fikk kjøre videre. Et tungt kjøretøy hadde tekniske mangler. Her ble det gitt krav om etterkontroll. I tillegg ble det sendt rapport på et kjøretøy som hadde feil vektårsavgift.

– Ellers var det mange kjøretøy gjennom kontrollen som tilsynelatende hadde alt i orden og fikk kjøre videre uten noen videre reaksjoner, skriver Idsø.