Gå til sidens hovedinnhold

Vi vil ikke miste noen av barnehagene

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Åttende februar skal det bestemmes hvilken barnehage som skal legges ned her på Ålgård. Valget står om Bamsebo eller Solås barnehage. Jeg stiller meg kritisk til dette valget. Hva kommunen tenker angående nye boligfelt her på Ålgård samtidig som de skal legge ned en barnehage. Om de har tenkt på hva som skjer med x-antall nye boliger hvor det skal være attraktivt for småbarnsfamilier samtidig som kommunen velger å legge ned en av de minste og eldste barnehagene i kommunen. Har de har tenkt hva dette vil si for foreldres valgmulighet ang barnehager? Solås har fått mye omtale om hvor gode de er med for eksempel å praktisere «tegn til tale», noe som er ekstremt viktig for barn som ikke har utviklet språk eller som faktisk ikke har språk. Her kommer Bamsebo hakk i hæl og praktiserer også dette. De er to resurssterke barnehager til barn som trenger det lille ekstra på mange områder.

Kommunen har selv sagt at det må påkostes en del på begge barnehagene, men dette er vel billigere enn å bygge en helt ny barnehage i senere tid?

Hvor attraktivt blir det for småbarnsfamilier eller nyetablerte å slå seg ned her om man tar bort en av barnehagene?

Dette er for meg en hjertesak men også andre foreldre som har barn i disse barnehagene. Det er blitt tatt opp av barnehagene å argumentere for sin barnehage samt si hvilken barnehage som bør legges ned, men vi kan vel alle si oss enige i at vi ikke vil miste noen av barnehagene?