Gå til sidens hovedinnhold

Vi må vise at ny E39 mellom Ålgård og Sandnes trengs snarest

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg viser til oppslag i Stavanger Aftenblad den 5. desember om åpen konflikt mellom ordførerne på Nord Jæren om veikutt. Her går det fram at E39-prosjektene Hove-Ålgård og Smiene-Harestad kan falle ut av Nasjonal transportplan for å spare penger til prosjekter i Stavanger, Randaberg, Sola og Sandnes.

I Gjesdal har vi betalt bompenger på E39 (Bråstein) siden 2001. Alle som har betalt ved denne bommen trodde midlene skulle gå til ny firefeltsvei fra Ålgård til Hove.

Styringsgruppen for Bymiljøpakken består av ordførerene fra Stavanger, Randaberg Sola og Sandnes. Det er helt feil at det er disse personer som nå skal sitte å fordele bompengene som vi andre har betalt inn siden 2001 til prosjekter i sine egne kommuner.

Regionen trenger ny E39 Hove-Ålgård snarest. Jeg håper at sentrale myndigheter kan overtar regulering og styringen av økonomien for å få gjennomført utbygging av Europavei E39 mellom Hove og Ålgård. Bilkøene på på denne strekningen vokser fra måned til måned.

Nå må denne strekningen få prioritet fram for å bygge opp gang- og sykkelstier i luksusklassen i kommunene som nå styrer Bymiljøpakken.

Nå er tiden inne for at vi som ønsker utbygging av E39 Hove til Ålgård kommer på banen.

Jeg vil oppfordre alle å kjøre strekningen Hove-Ålgård–Ålgård-Hove søndag 13. desember mellom klokken 17.00 og klokken 20.00, gjerne flere ganger. Dette for å vise styringsgruppen at ventetiden er på overtid og at regionen trenger ny E39 mellom Hove og Ålgård snarest.