Leserbrev: – Hvorfor er 1 av 3 ungdommer usikre på om de kommer til å leve et lykkelig liv?

Håkon Faarlund Hetland stiller til valg for Gjesdal KrF.

Håkon Faarlund Hetland stiller til valg for Gjesdal KrF. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Håkon Hetland i Gjesdal KrF ønsker å lytte til ungdommen for å finne ut hvorfor færre tror de kommer til å leve et godt å lykkelig liv.

DEL

LeserbrevI følge Ungdata-undersøkelsen svarer 35 % av alle ungdomsskoleelever i Gjesdal «nei» eller «vet ikke» på om de tror at de kommer til å leve et godt og lykkelig liv. Dette er flere elever enn landsgjennomsnittet og betydelig flere enn for 9 år siden. I løpet av disse årene har Norge ligget helt i toppsiktet blant de lykkeligste landene i hele verden. Hva kan være årsaken til dette store spriket?

For å sitere elevrådsnestleder Reimar Berge i Gjesdalbuen forrige uke; «Det er sykt at tallene er så høye». Aldri før har mulighetene til å ta utdannelse vært bedre. Aldri før har det vært flere yrker å velge mellom. Aldri før har vi hatt så mye frihet som nå til å gjøre akkurat de valgene vi selv ønsker. Likevel, så er mer enn 1 av 3 ungdommer i Gjesdal usikre på om de kommer til å leve et godt og lykkelig liv.

Hva kan være grunnen til dette? Handler det om at vi står midt oppi en klimakrise? Er det fordi stadig flere land velger ledere som er mer opptatt seg og sitt, istedenfor det felles beste for verden? Eller kan det være at alle valgmulighetene også bærer med seg enormt press til å prestere og at man alltid må være superflink?

Kanskje det er noe helt annet? Men uansett hva det er, så er det ungdommene selv som har de beste forutsetningene for å finne ut av det. Derfor tror jeg det er et klokt grep av Gjesdal ungdomsskole å innføre klassens time for alle klassetrinnene til høsten. På den måten vil elevene selv kunne styre agendaen og ta opp de tingene som er viktig for dem.

Så er det opp til oss som ikke lengre kan regnes som ungdommer å lytte til dem. Dette gjelder spesielt for oss som har ambisjoner om å sitte i kommunestyret til høsten.


Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags