Gå til sidens hovedinnhold

Trommis fra Figgjo deler scene med Ingenting og Carola

Artikkelen er over 2 år gammel

Snart skal han underholde feststemte jærbuer under Jærnåttå.

Det er ikke lenge siden Longfield & Super Skeleton spilte på det som er hjemmebane for trommeslager Christian Sjøthun. Bandet var nemlig ett av fire som spilte på årets Tvangsfestival i slutten av april.

Nå venter en ny, stor spillejobb på Bryne. Torsdag kveld vant nemlig Longfield & Super Skeleton finalen av talentkonkurransen Jærnåttå Uhøyrt. Dermed får de spille på Jærnåttå på lørdagen sammen med blant andre Sigrid, Sondre Justad, Hjerteslag, Vamp, Carola og Ingenting. Bandet får også 25.000 kroner i stipend fra Jæren sparebank.

I en pressemelding sier juryleder Heidi Håland fra Jærnåttå at det var høyt nivå på alle finalistene og ikke lett å velge.

– Juryen var likevel enstemmig i valget av Longfield & Super Skeleton ut fra musikalsk kvalitet, hvor samspilte de var som band, og ikke minst energi på scenen og kontakt med publikum. Vi er ikke i tvil om at Longfield & Super Skeleton vil levere under Jærnåttå, sier Håland.

Ifølge festivalsjef Christian Stabel er målet med Uhøyrt å løfte fram lokale talenter.

– Vi synes det er veldig kjekt å kunne bruke Jærnåttå til å gi usignerte band en mulighet til å vise seg fram foran et stort publikum, sier Stabel.