Her kan det bli manuell trafikkdirigering og ledebil fram til 17. mai

På grunn av forsterkningsarbeid på fylkesveg 506 blir det manuell dirigering og ledebil på kvelds- og nattestid. Dette bildet er tatt under tilsvarende arbeid i fjor sommer.

På grunn av forsterkningsarbeid på fylkesveg 506 blir det manuell dirigering og ledebil på kvelds- og nattestid. Dette bildet er tatt under tilsvarende arbeid i fjor sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal du fra Ålgård til Bryne på kvelds- eller nattestid, må du påregne at det tar litt lengre tid enn vanlig.

DEL

Asfaltsesongen er i gang. På fylkesveg 506 mellom Ålgård og Bryne er Statens vegvesen i ferd med å gjøre ferdig arbeidet med forsterkning av de påbegynte i fjor.

– Da hadde vi litt dypstabiliseringer, forsterket grussperrelaget og la ett lag med asfalt. I år fullfører vi jobben og legger på et slitelag, forklarer Bjørn Andersen, som er byggeleder for asfalt og veimerking i Statens vegvesen.

Arbeidet begynte 5. mai og skal, med forbehold om at været tillater det, være avsluttet innen 17. mai.

– Det blir manuell trafikkdirigering med ledebilkjøring. Ventetiden blir maks 15-20 minutter. Men det er en del trafikk på den veien på dagtid, så vi gjør det på natten. Vi begynner klokken seks om kvelden, og så skal veien være åpen igjen senest fra seks om morgenen, sier Andersen.

Arbeidet begynte ved Melsvatnet og skal jobbe seg oppover til rundt en kilometer fra Ålgård.

– Men det er også andre ting som er på planen på veistrekningen. Derfor blir det ikke én stripe med sammenhengende, svart asfalt, sier Andersen.

Artikkeltags