Maja Rame som blir 21 år 11. juni, har skrevet en toårskontrakt med skiensklubben, Gjerpen. Hun blir den andre spilleren som går fra 1. divisjonskollega Ålgård til Gjerpen HK Skien i løpet av en kort periode.

Også Annika Skrettingland spilte forrige sesong i Ålgård før hun nylig signerte for Gjerpen. Maja Rame er den fjerde spilleren Gjerpen henter før neste sesong.

Ønsker å utvikle seg videre

Maja Rame spilte 17 kamper for Ålgård denne sesongen og noterte seg for 40 mål totalt fra venstrekanten. Noe som gir i snitt 2,4 mål per kamp. Hun var tydelig på at å signere for Gjerpen nå var et steg videre i hennes håndballkarriere og at hun klar for det som venter i Skien.

– Jeg gleder meg masse til å møte mine nye lagvenninner. Det blir spennende å få nye utfordringer og muligheten til å utvikle meg videre som håndballspiller. Det å skrive under for Gjerpen er et steg videre i min håndballkarriere og jeg har fått et godt inntrykk av både trenerteam, støtteapparat og spillergruppen. Samtidig opplever jeg klubben som profesjonell, uttaler 20-åringen til klubbens hjemmeside.

Gjerpen HK Skien skal i disse dager ut i playoff om kvalifisering til eliteserien, Rema 1000-ligaen. Dermed er ikke divisjonsstatusen helt avklart for kommende sesong.

Gjerpen har derimot et mål om å rykke opp til øverste divisjon. Uavhengig av divisjonsstatus er Maja klar for å komme i gang neste sesong og kan love publikum innsats på parketten.

– Jeg gleder meg og føler at spillestilen passer meg veldig bra. Samtidig har jeg ambisjoner og gleder meg til å oppnå nye mål med laget. Jeg har en ekstrem vinnervilje og viljestyrke, så du kan si at jeg brenner for det arbeidet jeg legger ned i håndballen. Dette vil jeg skal gjenspeiles i min spillestil. Så er jeg glad i å bidra med jubel blant publikum og ser fram til å få vist meg fram på banen, forteller nykommeren til klubbens hjemmeside.

Spennende kantspiller

Maja er siste tilskuddet i spillerstallen og det er en fornøyd hovedtrener, Pål Oldrup Jensen, som har følgende å si om Maja etter at overgangen ble bekreftet:

– Maja er en spennende kantspiller som gjennom inneværende sesong har tatt store steg og vært en sentral spiller på venstrekanten til Ålgård. Hun leser spillet bra og er kontringssterk. Hun er en spiller med et godt utgangspunkt for videre utvikling. Vi gleder oss til å få jobbe med henne og Sara Ashuri på venstrekanten, slik at vi kan utvikle et nytt sterkt team i den posisjonen, sier treneren til Gjerpens hjemmeside.

Emilia forsvinner også

Fra før av har også Margit Lidal og Annika Skrettingland signert for henholdsvis Volda og Gjerpen. ¨

Nå er det også klart at lagets toppscorer i fjor, Emilia Giske, blir med Lidal til Volda som rykket opp til Rema 1000-ligaen i år. Det melder Volda håndballklubb på sine egne hjemmesider.

– Emilia er en ung bakspiller født i 2001. Hun har de siste sesongene vist at hun kan spille på alle tre bak posisjonene, noe som er en kjempefordel. Vi tror at Emilia kan utvikle seg enda mer og hun tar steget opp i en treningsgruppe som begynner å se veldig spennende ut, sier Volda-treneren til hjemmesiden og fortsetter:

– Hun har et hardt distanseskudd, er sterk i duellspillet og har lyst til å trene og bli bedre. Jeg tror at Emilia kommer til å passe veldig bra inn i stallen vår.