To russejenter har ifølge Stavanger Aftenblad anmeldt voldtektsforsøk i løpet av russetreffet som fant sted denne helgen i Kongeparken. Aftenbladet skriver at voldtektsforsøkene ble anmeldt til personale som var i Kongeparken.

– Den ene saken ble registrert i våre systemer fredag kveld. Den andre natt til lørdag, sier jourhavende jurist i Sør-Vest politidistrikt, Tor Arvid Bruskeland til Aftenbladet.

I forbindelse med russetreffet i Kongeparken har politiet loggført fire oppdrag som går på sedelighet, der to er forsøk på voldtekt, mens to skal gå på seksuell handling uten samtykke.

Seksjonsleder for etterretning og etterforskning ved Sandnes politistasjon, Elisabeth Vorland, forteller at så langt hun kan se er ingen siktet i disse sakene enda.

– Når det gjelder sakene om seksuell handling uten samtykke er det vanskelig for meg å si hvor alvorlige de er. Det kan også dreie seg om uønsket seksuell oppmerksomhet, sier Vorland.

Ifølge Vorland er det også registrert én alvorlig voldshendelse der en russ skal ha fått det hun betegner som ganske store skader i ansiktet.

– Den fornærmede russen ble bragt inn til legevakt, og videre til sykehus. Saken blir nå etterforsket, sier Vorland.

Hun opplyser at det er loggført totalt ti oppdrag knyttet til vold. Fire av sakene dreier seg om kroppskrenkelse, og én alvorlig kroppsskade. Et av de loggførte oppdragene knyttet til vold dreier seg om forulempning av offentlig tjenestemann.

– En alvorlig voldshendelse er en for mye, og vi skulle ønske vi var den foruten, sier Vorland.

Det var også loggført fem narkotikaoppdrag, men det skal kun være snakk om mindre forhold.