En motorsykkel med to personer var involvert i trafikkulykken på riksveg 450 mellom Oltedal og Dirdal.

Politiet opplyser at de to omkomne personene er en mann og en kvinne, begge 19 år. Mannen var fra Sandnes og kvinnen fra Gjesdal.

Begge personene ble bekreftet døde på stedet. Ulykken skjedde klokken 01:42.

– Vi har ikke vært i kontakt med vitner som har sett selve hendelsen, sier etterforskningsleder Elisabeth Vorland til Gjesdalbuen.

Politiet har avhørt vitne som påtraff motorsykkelen like forutfor hendelsen. Dette vitnet har sagt i avhør at motorsykkelen hadde høy fart. Det er 80 kilometer i timen på strekningen. Politiet har ingen bevis for hvilken fart motorsykkelen har hatt.

– Vi kan ikke si noe om det. 80 er høy fart i seg selv, og det kan oppleves som at de kom i høy fart, sier Vorland.

Ble obdusert

Mandag kveld ble de to avdøde obdusert. Resultatene fra disse undersøkelsene vil først være klar om et par måneders tid.

Politiet uttaler at de har god oversikt over sakens fakta, men ønsker ikke å spekulere i hva som har skjedd.

– Dette er en ulykke som har fått det mest tragiske utfall. Vi er ikke ute etter å sikte noen personer. Vi må se om det er noe utenforstående, men det er ingenting som tyder på at det har vært andre trafikanter involvert, sier Vorland.


Ønsket ikke å si noe

Politiet ble ferdig med de tekniske undersøkelsene på stedet like over klokken 09 søndag.

– Vi må få klarhet i dokumentene, se hva som er gjennomført og hva som må gjennomføres, sier politioverbetjent og etterforskningsleder, sa Kjell Vidar Hantho til Gjesdalbuen på formiddagen.

Han ønsket ikke å gå i detaljer på hva som har skjedd.

– Det er to familier her som er i en forferdelig situasjon, så vi må holde kortene tett her. De skal få en sørgeprosess oppi dette, sa Hantho søndag.