Gå til sidens hovedinnhold

Suksesslaget må gi seg på topp

Artikkelen er over 1 år gammel

Gjesdal volleyball har hatt en eventyrlig utvikling siden de rykket opp til første divisjon i fjor. Men nå er det ugjenkallelig slutt.

Gjesdal IL Volleyball, som endte opp som nummer fem av ti i første divisjon på første forsøk, oppløses. Laget er ungt, og såpass mange spillere reiser vekk til høsten at det ikke blir mulig å stille lag.

– Det som skjer, er at laget har bestått av unge spillere, der de eldste har gått i 3. gym. Nå er de ferdige med gymnaset og skal flytte vekk, forklarer trener Nils Bjørnar Øfstaas.

– Caroline Bjerkreim skal til Førde og spille elite. Pia Øfstaas går på toppvolley og kommer forhåpentligvis med på elitelaget der inne. Marte Lauvås skal til Trondheim og studere ved NTNU, mens Anna Brox skal til England. Da mister vi en del spillere, samtidig som de under oss ikke er helt klar for 1. divisjon enda, sier han.

Trent sammen siden andre klasse

Øfstaas har trent laget siden de var andreklassinger, og selv om han har innsett at dagen ville komme der laget ble oppløst, medgir han at det er litt trist.

– Det er klart at det er vemodig, men vi hadde en god avslutning og slo godt fra oss. Vi lå aldri an til nedrykk og endte på en kjempefin femteplass. I den siste turneringen vi hadde, tapte vi 2-1 for Tromsø, som rykket opp til eliten. Og det var en kamp vi egentlig burde ha vunnet, sier Øfstaas.

God spillerutvikling

Treneren er fornøyd med at klubben har klart å skape gode spillere på Ålgård, som tross alt er en liten plass.

– Vi har klart å dra dem opp. Og når de nå reiser, kan de gå rett inn i hvilken som helst klubb i Norge. Da har vi gjort jobben for enkeltspillerne, sier Øfstaas.

– Det som er dumt, er at vi ikke har greid å opprettholde rekrutteringen slik at vi kan gjenskape dette år etter år. Det er jo folk som trener volleyball ennå, men de er yngre. Så får heller tiden vise om vi greier å få til noe mer, sier den erfarne treneren, som har et håp om større rekrutteringsgrunnlag etter hvert som Ålgård blir større.

Gleder seg til ny hall

Treneren håper at en ny idrettshall kan være med på å gi sporten litt bedre kår gjennom bedre tilgang på treningstider.

– Det blir spennende å se når den nye hallen kommer om vi klarer å få til en ny gruppe, sier Øfstaas.

For om de eldste flytter ut, skjer det fremdeles ting i volleyballmiljøet. Senest i helgen var det turnering. Barn helt nede i sjuårsalderen var med og spilte volleyball.

– Så det kommer nye til, sier Øfstaas og ler.