(Jærbladet):– Vi har vært med på Jærgårds flere ganger før, og har sett at det er et fantastisk fint arrangement, Kristin Eide, konsulent i Søndagsskolen Norge i Rogaland.

– Parallelt har vi i flere år hatt Søndagsskolens dag i Kongeparken, med opp mot 1000 besøkende hvert år. Det ble litt krevende for oss å få til begge deler. Vi måtte velge, og da bestemte vi oss for Jærgårds, legger Eide til.

Dermed blir søndagsskolens dag dette året arrangert i Kleppelunden lørdag 19. august.

– En veldig gledelig nyhet

Festivalansvarlig Jan-Gunnar Haraldseid i Jærgårds på Kleppe er glad for å få søndagsskolen enda sterkere med på laget.

– For oss er det en tillitserklæring, og en veldig gledelig nyhet. Vi har hatt noen tøffe dager, og vurderte om vi i det hele tatt skulle arrangere festivalen i år. Det blir en stor styrking av Jærgårds når Søndagsskolen Norge flytter dette store arrangementet – med opp mot 1000 besøkende hvert år – til oss, sier Haraldseid.

Jærgårds-lederen håper at tradisjonsrike Søndagsskolens dag vil trekke flere mennesker til Kleppelunden under Jærgårds.

– Vi kommer til å få drahjelp både av Søndagsskolens kompetanse til å arrangere og av det store nettverket de har i hele fylket, slår Haraldseid fast.

Lisa Børud kommer

Etter underskudd og skuffende besøkstall i fjor, talte Jærgårds på knappene om de skulle satse videre. I februar offentliggjorde de at de går for et nytt år, den sjette festivalen i rekka.

– Vi fortsetter med et eget opplegg for konfirmanter på fredagen, og der har vi allerede 830 påmeldte. Den store festivaldagen blir lørdag 19. august, med program for både store og små fra formiddagen til seint på kvelden, forteller Haraldseid.

Rett før påske slapp Jærgårds også de to første programpostene:

  • Den kreative formidleren Viggo Klausen skal stå for familiemøtet på dagtid
  • Artisten Lisa Børud – barnestjernen som er blitt voksen, og som skal spille tidlig på ettermiddagen

– Lisa Børud skal spille på slutten av søndagsskoledagen, i overgangen til kveldsarrangementet. Hun er en artist som favner et bredt publikum, og som vi har hatt lyst til å få til Jærgårds lenge, forteller Haraldseid.

Resten av programmet kommer til å bli spikret i løpet av de neste par ukene, og Haraldseid lover mange godbiter, selv om de i år ikke kan ta så stor økonomisk risiko som tidligere år.

Lav terskel

Jan-Gunnar Haraldseid understreker at Jærgårds er åpen for alle, og at man ikke må være medlem i noen kristen forsamling for å kunne komme.

– Vårt mål er å lage en folkefest der alle er velkomne, sier Haraldseid.

Akkurat dét var et viktig punkt i Søndagsskolen Norges vurdering når de valgte å flytte Søndagsskolens dag til Kleppelunden. De har merket seg Jærgårds-festivalens profil som et lavterskeltilbud, der det skal være lett å ta med naboer og venner som til vanlig ikke går i det kristne miljøet.

– Det er viktig for oss å være synlige og tilgjengelige for familier og grupper som allerede er innmeldt hos oss, samtidig som Jærgårds er et fint sted å møte nye familier, sier Eide.

– Og så var det slik at vi var veldig ønsket av Jærgårds. Det var viktig for oss. Vi har satt stor pris på årene i Kongeparken, og skal ta med oss mye av det vi har gjort der, samtidig som vi nå blir en viktig del av familiedagen på Jærgårds den 19. august, slår Eide fast.