Søndag kveld: Et fjerde smittetilfelle i Gjesdal. Helsebanken legesenter stenger dørene. Smittesporingen utvides til andre kommuner.

Fredag fikk en ansatt ved Helsebanken legesenter påvist korona-viruset. Lørdag testet nok en ansatt positivt. Nå har også to nærkontakter testet positivt.

DEL

Samtlige ansatte ved Helsebanken legesenter ble testet for Covid-19 etter at en medhjelper testet positivt fredag. De nye testene viser at ytterligere en medhjelper er smittet. I tillegg har smittesporingsarbeidet avdekket to nye tilfeller.

To nærkontakter til de to smittede har testet positiv på Covid-19. Dermed er fire personer knyttet opp mot smitteutbruddet ved Helsebanken legesenter.

Foreløpig er det ikke kjent hvor smitten kommer fra.

Søndag opplyser kommunen at de er i en avsluttende fase i smittesporingsarbeidet. Rundt 140 personer ble definert som nærkontakter. To av disse har nå testet positivt.

- Etter et omfattende smittesporingsarbeid i helgen, vurderer vi nå å ha kontroll på nærkontaktene til de personene som har testet positivt

Flere av nærkontaktene bor i andre kommuner enn Gjesdal.

Smittesporingsteamet i Gjesdal kommuniserer nå med smittesporingsteam i aktuelle kommuner, som vil få det videre ansvaret for å følge opp nærkontakter med tilhold i annen kommune enn Gjesdal.

Totalt er det påvist 23 smittetilfeller i Gjesdal.

Alle nærkontakter er satt i karantene, og er eller skal testes for covid-19.

Helsebanken stenger dørene mandag, tirsdag og onsdag kommende uke, og kommunen er i full gang med smittesporingsarbeidet.

Legesenteret vil være tilgjengelig via telefon og videokonsultasjon.

Samtlige ansatte ved legesenteret skal teste seg på nytt mandag 26. oktober.

Kommunelege Hans Petter Torvik ber folk om å følge myndighetenes råd.

– Det er nå svært viktig at alle gjesdalbuer følger myndighetenes råd om avstand, hånd- og hostehygiene, og at en holder seg hjemme ved tegn på sykdom. Vi må ikke undervurdere eller ta lett på egne symptomer. Dersom du er kjenner på symptomer som hoste, sår hals, feber, tung pust eller lignende, så vær på den sikre siden og hold deg hjemme, sier Torvik.d

Artikkeltags