Normalen de siste årene har vært at hjemmekampene til Ålgårds A-lag spilles på fredag kveld. Det har utvilsomt vært en suksess og herrelagets kamper foregår som regel aldri uten at det er flere hundre på tribuneplass.

Men denne helgen blir det en liten forandring. Søndag klokken 14:00 er det nemlig satt opp hjemmekamp på stadion. Der møter serieleder, Ålgård, Haugesund sitt andrelag til kamp. Det er definitivt en toppkamp og vinneren av kampen vil lede serien.

Bildeserie

Over 300 tilskuere møtte opp da Ålgård vant på festdagen

Ansiktsmaling, slush og eget felt

Derfor håper selvfølgelig daglig leder i klubben, Asbjørn Jøntvedt, at flest mulig møter opp på kamp i det som er meldt å bli grillvær og vel så det.

– Kamp på søndag kan slå begge veier. På fredagene har det jo krelt med folk og vi håper de kommer igjen selv om det er søndag, sier han.

De som har vært på kamp har nok også lagt merke til at veldig mange unger møter opp på kampene. Flesteparten av disse spiller selvsagt i klubben selv, men det er ikke dermed sagt at de skal møte opp på kamp av den grunn.

Nå har Jøntvedt og resten av «stadionkomiteen» snekret sammen en aldri så liten plan for de unge lovende til søndagens kamp.

– Vi oppfordrer ungene til å komme i ÅFK-drakt eller med andre ÅFK-effekter. I tillegg må de gjerne kjøre på med svart og grønn ansiktsmaling, sier Jøntvedt.

Har du ikke ansiktsmaling hjemme er det dog ingen grunn til fortvilelse. Det blir nemlig muligheter for å få gjort det gratis på stadion.

– De som vil ha ansiktsmaling får det. I tillegg får alle en gratis slush hver, sier han.

– En kiosk bør alle få til

Totalt består Ålgård sin avdeling i fjerdedivisjon av 14 lag. Blant de finnes det tre andrelag. Dermed har enkelte lag fått litt kritikk for arrangementet i forkant av kampene.

Jøntvedt har forståelse for at ikke alle lag har mulighet til å lage til det helt store og vil helst fokusere på hva de kan få til selv.

– Spiller du på en gymnasbane så er det selvfølgelig begrenset hva du kan få til. Men en kiosk og litt burde alle klare stille opp med. For vår del har vi fått det godt til og det er veldig gledelig at det kommer mange folk som gjør at kampene får en litt kul ramme.

Nå håper han at å samle ungene på et eget felt på stadion vil hjelpe ytterligere til på det.

– Håpet er å få dem til å være med å lage litt stemning. Frem til nå har det vært litt fritt fram. Derfor prøver vi dette nå, så får vi se hvordan det går.

Om du ikke tar turen til Solås sendes kampen direkte på Gjesdalbuen fra søndag klokken 13:55.