Gå til sidens hovedinnhold

Slik overrasket de barnehagebarna: – Det var som en stadionkonsert

Barna i Flassabekken barnehage fikk en koronavennlig overraskelse tirsdag.

For abonnenter

Da Kjersti Johnsen, som er assisterende styrer i Flassabekken barnehage, rent tilfeldig så en forespørsel på Facebook etter barnehager som ville ha vinduskonserter, var hun snar med å slå til. Det har vært et langt pandemi-år, og mulighetene for å få kulturelle innslag på besøk har vært særdeles begrenset.

Nøyaktig hvem eller hva det var, var underordnet. Men det må sies at Johnson traff blink, i alle fall å dømme ut fra lyden ungene lagde. Tirsdag ettermiddag kom nemlig Kong Nils og danseren Maripus, eller Nils Christian Fossdal og Cesilie Kverneland, som de egentlig heter dansende og syngende inn på gårdsplassen foran barnehagen. De to har tidligere vært en del av Galen i Halen-prosjektet, og hadde også med seg noen sanger derfra.

Vinduskonsert

De forskjellige avdelingene i barnehagen var stilt opp på ved hvert sitt vindu eller på hver sin veranda, og så gikk Kong Nils og Maripus fram og tilbake og spilte og sang for dem. Etter opplevelsen kunne en strålende fornøyd Liam Nese (6) fortelle til Gjesdalbuen at det var så lenge siden sist de hadde hatt en konsert, at de hadde glemt hva det var.

Også for musikeren Fossdal og danseren Kverneland var det deilig å komme seg litt ut. De to har opplevd et drøyt år hvor oppdragene til stadighet har blitt utsatt eller avlyst. Vinduskonsertene kom i stand fordi de hadde lyst til å opptre i barnebursdager, for å sette en ekstra spiss på feiringer som ellers kanskje ikke hadde blitt like kjekke. Siden landet stengte ned har de spilt et sted mellom 25 og 30 konserter foran vinduer, på terrasser eller i hager.

– Stavanger kommune og fylkeskommunen likte det så godt at de har finansiert fem dager der vi kan reise rundt i barnehager og gjøre det samme, sier Fossdal.

Stadionkonsert

De to er opptatt av å kunne gi barna et pust av annerledeshet i hverdagen.

– Det er morsomme ting de kan lure på. Plutselig kommer det en raring med papirhatt og en katt til barnehagen, sier Fossdal.

Tirsdag var første dag. De var spente i forkant. Før de kom til Ålgård, hadde de vært innom Sandnes og Klepp. Der var barnehagene mindre. Konserten foran Ålgårds største barnehage ble dermed litt annerledes.

– Det føltes som en stadionkonsert, sier han og smiler.

Assisterende styrer Johnsen minner ham på at det ikke er mer enn et drøyt år til Guns n' Roses kommer til Stavanger.

– Ja, kanskje vi kunne varmet opp for dem, sier Fossdal.