Drømmen gikk i oppfyllelse. Martin er dobbelt junior-verdensmester i skiskyting, og fortsatt gjenstår to løp

Martin Nevland (18) sikret norsk gull på stafetten i junior-VM i Lenzerheide. Fredag og søndag venter to nye løp.

DEL

Søndag ble Martin Nevland fra Ålgård juniorverdensmester på distansen 12,5 km individuell start. Tirsdag gikk 18-åringen fra Ålgård ankeretappen på stafetten. På de to første etappene gikk Martin Uldal og Morten Tørnblad Sameien. Det norske laget lå i teten i store deler av stafetten, men Nevland gikk ut likt med Polen da han tok fatt på siste og avgjørende etappe.

Holdt hodet kaldt

Norges ankermann holdt hodet kaldt, og sikret gullet på siste skyting. I mål var Norges lag 1 minutt og 15 sekunder foran Tsjekkia. Russland kapret bronsemedaljen, 1 minutt og 37 sekunder bak Norge.

– Det har gått over all forventning her nede. Jeg hadde ikke sett for meg dette, sier Martin etter to gull på to forsøk.

Han kjente på nervøsiteten på ankeretappen på stafetten.

– Jeg var veldig nervøs for første skyting, men jeg hadde gått i et jevnt tempo for å ha kontroll på standplass. På første skyting gikk det jo veldig bra, og jeg fikk med meg at jeg hadde en god ledelse før siste skyting, så da var det bare å kose seg på den siste runden, forteller Martin.


Martin hadde med seg både faren Torgeir og besteforeldrene Øystein og Inger i heiagjengen på de to første løpene. Torsdag reiste flere i familien ned for å heie på gullgutten.

– Det er utrolig kjekt at så mange følger med og heier, forteller Martin.

To muligheter til

Juniorverdensmesterskapet finner sted i Lenzerheide i Sveits fra 23. januar til 2. februar.

Under søndagens øvelse gikk Martin Nevland fra Ålgård inn på best tid og kunne stille seg øverst på pallen.

– En sykt god dag i sporet. Hadde ikke helt troen på gull med tre bom, men med gode ski og en god dag i sporet, var det mulig, forteller den nybakte verdensmesteren til Gjesdalbuen.

Halvt figgjoske Eric Oftedal Perrot går for Frankrike, men har tidligere representert Figgjo, og kom i mål på tredjeplass.

Nå gjenstår to individuelle løp før mesterskapet avsluttes på søndag.

I morgen fredag er det 7,5 kilometer sprint kl. 11.00, og søndag 10 kilometer jaktstart kl. 11.00. Gjesdalbuen følger begge løpene direkte.

Martin Nevland har både faren Torgeir og besteforeldrene Øystein Tveit og Inger Tveit på plass i Lenzerheide.

Martin Nevland har både faren Torgeir og besteforeldrene Øystein Tveit og Inger Tveit på plass i Lenzerheide. Foto:

Artikkeltags