Gå til sidens hovedinnhold

Sentrumsplan og ny bro

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forbindelse med utbygging ved Bruneset fikk utbygger et rekkefølgekrav fra Gjesdal kommune om å bygge gangbru over Figgjoelva. Før utbygger kom så langt kom den nye sentrumsplanen og der var det inkludert en bro med en park på en øy midt i elva. I den forbindelse fikk utbygger slippe å bygge bro, kommunen påtok seg denne forpliktelsen mot en betaling fra utbygger. Disse pengene har nå havnet i det store kommunekasse-hullet, og det er ingen instans som kan kreve at broa bygges.

Kommunen har rett og slett beslaglagt pengene, "et tyveri?".

Så vidt jeg forstår sist broa var i den offentlige debatt, visste politikerne godt om den forpliktelsen de hadde tatt på seg. De hadde konkrete planer for at broa skulle bygges "i løpet av siste halvdel av fjerneste framtid." Slik saken står nå ser det ut til at den planen vil holde.

Til slutt et lite vers (Gruk) av den danske poet og matematikkprofessor Piet Hein om hvordan våre politikere setter krav til seg selv, og til oss andre:

Mensker er gode på bunnen, sae Fanden:

de vil ikke forbedre sig selv men hinanden.