Onsdag kveld meldte Ålgård FK på sin Facebook-side at Reimond Vølstad har gått bort, 70 år gammel.

På klubbens innlegg på Facebook har allerede ordfører Frode Fjeldsbø kommentert:

– En fryktelig trist beskjed å få. Reimond var en fabelaktig flott fyr som har ytt enormt mye for Ålgård FK for fotballen og for kommunen.

Viet stor deler av livet til Ålgård FK og Gjesdal kommune

Vølstad brukte store deler av livet sitt på Ålgård fotballklubb og NFF Rogaland. I klubben har han bidratt både i rollen som spillerutvikler og som foreldretrener i barne- og ungdomsavdelingen. Han har også vært ansatt som daglig leder.

I tillegg var han i flere år friluftskoordinator i Gjesdal kommune. Han ble allerede som 16-åring valgt inn i «Ålgårdalliansen» – datidens 17. mai-komité i DFU-bygda. På slutten av 90-tallet fikk han jobb som kulturmedarbeider i Gjesdal kommune.

– Det er mange herrens år siden jeg først ble valgt inn, og jeg mener at det var tidligere lensmann Odd Strand som foreslo meg. Jeg har vært med i 17. mai-komiteer i godt over tjue år. Min jobb som kulturmedarbeider er blant annet å koordinere de tre komiteene på Ålgård og komiteen på Gjesdal, i Oltedal og Dirdal. Jeg passer på at alle får korpset på besøk, at prestene kommer seg rundt til de ulike kirkene og jeg får i stand avtaler om stengte veier og utbetaling av støtte, sa Vølstad til Gjesdalbuen tilbake i 2020.

Les også

Reimond (67) ble valgt inn i «Ålgårdalliansen» som 16-åring. Snart må kommunen finne hans arvtager

En av to fra Gjesdal som har fått gjev pris

I 2019 fikk han også en gjev en svært gjev utmerkelse av NFF Rogaland. Han ble nemlig den andre personen fra Gjesdal som mottok Norges Fotballforbund Rogalands honorære lederstipend. Hallgeir «Klink» Pedersen var den første.

– Jeg har ikke nubbesjanse til å gi like mye til fotballen som fotballen har gitt til meg. Og så skal jeg få dette i tillegg. Det setter jeg stor pris på, sa Reimond Vølstad til kretstinget den gang.

Juryen hadde følgende å si om Vølstad:

– Reimond Vølstad har bidratt til å sette spillerutvikling på kartet i Rogaland, har vært en pådriver både i klubb og krets for økt satsing på dette feltet og har brukt mye av sin fritid for å fremme, utvikle og styrke spillerutviklingen. Reimond har selv deltatt på trenerkurs og studieturer i regi av NFF Rogaland og alltid vært opptatt av utvikling.