Gå til sidens hovedinnhold

Reagerer på søppeldunker foran Ole Nielsen-bysten

– Vi er enige i at plasseringen ikke er ideell, sier kommunalsjef i Gjesdal kommune, Årstein Skjæveland.

For abonnenter

Gjesdalbuen har fått tips om de tre søppeldunkene som er plassert foran Ole Nielsen-bysten ved Storahuset.

En tipser forteller til Gjesdalbuen at han ikke syns det ser greit ut med søppeldunker foran bysten av Ålgårds mest betydningsfulle person. Kommunalsjef for kultur & samfunn, Årstein Skjæveland, sier at dunkene står her midlertidig og at de skal erstattes på sikt.

– Vi er enige i at dagens plassering ikke er ideell. Dunkene står der i påvente av en annen type overflatecontainere som er i bestilling, sier Skjæveland.

De nye overflatecontainerne skal etter planen stå langs veien på motsatt side av parkeringsplassen. Skjæveland forteller at kommunen nå flytter de nåværende dunkene fra bysten til hvor de nye kommer.

Søppeldunkene sto tidligere i garasjen, hvor kommunen nå har fått sykkelparkering. Gjesdal kommune har ambisjoner knyttet til miljøvennlig mobilitet og tilretteleggelse for mer sykling til og fra jobb.

– Da er trygg og tørr parkering viktig. Dette har vi fått til nå ved Rettedalen 7, 9, 11 og Storahuset, kun ved å benytte bygningene vi har. Det er vi meget fornøyde med. Nå gjenstår det altså bare å få på plass en varig løsning med overflatecontainere, som er vår prefererte løsning når vi fornyer renovasjonsløsninger rundt omkring i kommunen, sier Skjæveland.

Ole Nielsen var en av pionerene i norsk tekstilindustri på 1800-tallet. Fabrikken hans på Ålgård sysselsatte 246 personer i kommunen, etter at han flyttet dit fra Sandnes i 1878.

Bysten som står utenfor Storahuset ble avdekket 100 år etter hans fødsel 12. februar 1827. Nilsen mottok også Kongens fortjenstmedalje og ble ridder av første klasse av St. Olavs Orden mens han fortsatt var i live.