Prøver å starte damelag på Figgjo

Adea Shabanah (t.v.), Oda Skråmestø og Kristine Karlsrud Byrkjedal var lagvenninner i Ålgård håndball. Nå blir trolig de to førstnevnte å se i Figgjo-drakt neste sesong.

Adea Shabanah (t.v.), Oda Skråmestø og Kristine Karlsrud Byrkjedal var lagvenninner i Ålgård håndball. Nå blir trolig de to førstnevnte å se i Figgjo-drakt neste sesong.

Artikkelen er over 1 år gammel

Det fungerte ikke så bra å være tredjelag i Ålgård håndball. Nå satser flere av jentene på å få til et nystartet damelag i Figgjo IL.

DEL

Figgjo IL har ikke et damelag i håndball fra før. At det har kommet noen jenter fra Ålgård med ønske om å starte et førstelag i damehåndball, blir godt mottatt hos de blå naboene.

- Vi er positive til og veldig interessert i dette. Men vi er avhengig av en stor gruppe for at det skal bli påmelding til seriespill, sier sportslig leder Mikal Håland i Figgjo IL håndball til Gjesdalbuen.

Stor interesse

Blant andre Oda Skråmestø og Amalie Jøntvedt Lie står klare for å sette i gang et damelag på Figgjo. Med seg har de snart 20 jenter som har meldt interesse.

- Vi starter med noen prøvetreninger allerede i neste uke, sier Skråmestø.

Ønsket mer treningstid

Hun var tidligere engasjert på Ålgård håndball sitt tredjelag i 5. divisjon. Det ble etter hvert tydelig at spillergruppen der ønsket mer treningstid enn hva ÅHK kunne tilby.

- Vi merket at flere ville slutte på grunn av manglende tilbud på Ålgård. Vi fikk kun trene én time, én dag i uka på grunn av hallkapasiteten og prioriteringsrekkefølgen i klubben. Vi ønsket et bedre tilbud, og da Figgjo IL ble et alternativ, var veldig mange positive til det, beskriver Skråmestø.

Hun har inntrykk av at de som førstelag i Figgjo IL håndball vil kunne prioriteres høyere, både når det kommer til utstyrs og treningstid.


Artikkeltags