Ønsker en kombinert sandvolleyball- og beachhåndballbane på Solås

Norges håndballforbund har egne serier for beachhåndball. Her fra en turnering på Sola.

Norges håndballforbund har egne serier for beachhåndball. Her fra en turnering på Sola. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ålgård håndballklubb og Gjesdal idrettslag ser på mulighetene for å lage utendørsbaner i tilknytning til idrettsanleggene på Solås.

DEL

– I forbindelse med bygging av ny idrettshall har vi snakket med Gjesdal idrettslag om mulighetene for å bygge en sandvolleyballbane hvor det også kan spilles beachhåndball. Det ville gitt oss en dimensjon til, sier daglig leder Kristine Njærheim Jøntvedt i Ålgård håndballklubb til Gjesdalbuen.

Hun understreker at partene foreløpig ikke er kommet særlig langt i prosessen, og at det er andre ting som har fått større prioritet den siste tiden.

– Det er ikke noe som er konkret ennå, og det er ikke noe vi har jobbet så mye med fram til nå. Men det handler om å kunne utnytte uteområdet til skolen, der hvor hallen opprinnelig var planlagt. Hvis det er interesse for en slik bane, hadde det vært positivt for oss, sier Jøntvedt, og legger til at det er noen år siden håndballklubben hadde lag som deltok på såkalte beachhåndball-turneringer.

Første helga i juni arrangerer håndballklubben Uego cup for andre året på rad. Jøntvedt ser for seg at en eventuell beachhåndballbane kunne komplementert turneringen på lengre sikt.

– Da kunne vi hatt en egen klasse for beachhåndball. Og så går det an å arrangere mindre, interne turneringer. Beachhåndball er en litt annerledes måte å spille håndball på. Du får blant annet dobbeltmål om du avslutter med for eksempel en piruett. Og så er det ikke mulig å stusse ballen. Det er gøy, det er annerledes og det er god fysisk trening å løpe i sand, sier hun.

Styreleder Kjell Fjeldheim i Gjesdal idrettslag sier til Gjesdalbuen at saken ble tatt opp på årsmøtet til Gjesdal idrettsråd.

– Det hadde vært stas å prøve å få dette til. Men dette er noe som knapt nok har forlatt skrivebordet, så det er ikke så mye å si ennå, sier Fjeldheim.

Artikkeltags