Gå til sidens hovedinnhold

Ny avis, men med mer av det samme

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjesdalbuens leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Denne uken fikk Gjesdalbuen ny drakt, både på nett og papir. Det nye utseendet er en del av omleggingene som skjer i forbindelse med at Amedia har kjøpt opp våre tidligere eiere i Nordsjø Media.

De ansatte i Gjesdalbuen har i forbindelse med omleggingen fått en rekke nye verktøy og rutiner til å lage avis med. Målet er å effektivisere driften og unngå dobbeltarbeid, slik at vi kan få bedre tid til å skrive flere saker fra lokalmiljøet. Vi kommer også til å krydre vårt egenproduserte innhold med enkelte saker fra våre søsteraviser over hele landet som vi tenker kan være av interesse også for våre lesere. Snart kommer også en løsning hvor lag og foreninger selv kan publisere møtereferater og annet smått og stort på nettsiden vår.

Foruten flere saker og et ryddigere utseende både på papir og nett, er den mest umiddelbare endringen for leseren at det ikke lenger går an å logge på med det gamle passordet og brukernavnet. Vi har fått en ny og mer stabil innloggingsordning, men denne krever at alle, inkludert våre eksisterende abonnenter, er nødt til å opprette en såkalt aID-bruker for å få tilgang til sakene våre på nett.

De av våre abonnenter som vi har registrert med telefonnummer skal allerede ha fått en SMS med bruksanvisning for hvordan dette gjøres. For andre er det bare å gå inn på gbnett.no og trykke på knappen «ny bruker» øverst på nettsiden. aID-løsningen er knyttet til telefonnummer og svært enkel å bruke.

Har du ikke abonnement selv, men bor i hus med noen som har, kan du også få tilgang på sakene våre ved å opprette aID-bruker. Alt en trenger å gjøre, er å fylle inn navn og mobilnummer. Systemet fanger automatisk opp om du bor i en husstand med gyldig abonnement. Opp til fem aID-brukere kan knyttes til hvert abonnement. Det går også an å opprette en aID-bruker uten at dette er knyttet til et abonnement, noe som kan være nyttig om en for eksempel ønsker å sende inn en gratulasjonshilsen, men ikke ønsker å lese avisen utenom.

Det viktigste budskapet er likevel dette: Vi har fått nytt utseende og nye dataverktøy, men kjernen er som før: Vi skal, som det heter i festtalene, være lim og lupe i lokalsamfunnet vårt. Ambisjonen vår er å være enda tettere på der det skjer når det skjer, både med gladsaker og kritiske nyheter.