Gjennom Facebook-gruppa "Gi russen tilbake LS-pengene" har over 500 russ stilt seg bak et søksmål mot arrangøren av russetreffet i Kongeparken.

– Vi har vært i dialog med representanter fra russen i ettermiddag. Allerede nå stiller 500 seg bak et krav om tilbakebetaling. Det er nok til at vi kan kjøre i gang en rettslig prosess, sier advokat Svein Kjetil Lode Svendsen i Advokatfirmaet Elden DA til NRK.

Klokka 22.15 var antall saksøkere økt til 775.

Mandag opplyste Landstreffet at de ikke vil betale tilbake billettpengene, men heller gi russen tilbud om et alternativt landstreff neste år, eller billetter til andre festivaler. For eksempel Palmesus i Kristiansand.

Det har ikke falt i god jord hos mange russ som nå gjennom et opprop på Facebook har endt med at minst 500 russ har stilt seg bak søksmålet som Advokatfirmaet Elden DA nå har innledet.

Pressekontakt Åsmund Lund opplyser at halvparten av russen har tatt imot et alternativt tilbud, og forteller at de ikke har penger å betale tilbake.

– Vi har ingen muligheter til å betale dette uten å gå konkurs, sier Lund til NRK.

Advokat Svein Kjetil Lode Svendsen mener Lund Gruppens økonomiske problemer ikke er russens problem.

– Hvis konsernet sliter som følge av koronasituasjonen må de, som alle andre næringsdrivende, søke stat og kommune om støtte, og ikke velte dette over på kundene, sier Lode Svendsen til NRK.

Les hele saken til NRK her.

Forbrukerrådet sier til NRK at russen har rett på å få pengene tilbake hvis arrangøren ikke kan levere det de har betalt for, selv om situasjonen er spesiell.

– Forbrukerrettighetene er ikke satt i karantene, sier direktør i Forbrukerrådet Inger Lise Blyverket til NRK.

Hun sier også at alternativene ikke er gode nok.

– Et russetreff er knyttet til en bestemt tid på året og skal feire en avslutning på et langt skoleløp.

Forbrukerrådet anbefaler russ som vil ha pengene igjen å sende en melding til arrangøren om at de ønsker pengene tilbake. Hvis russen da ikke får pengene, kan de klage til Forbrukerrådet.