Gå til sidens hovedinnhold

Nå gir han leserne tilgang til aviser landet over: – Situasjonen som har oppstått gjør vi må ta ekstra ansvar

Artikkelen er over 1 år gammel

De som abonnerer på Gjesdalbuen får nå muligheten til å lese siste nytt fra lokal- og regionalavsier over hele landet.

For abonnenter

– Nå gir Gjesdalbuen tilgang til alle de 75 lokal- og regionalavisene i landet, samt Nettavisen. I hele mars og april får alle som abonnerer på Gjesdalbuen tilgang på plusset innhold fra alt fra Nordlys, Bergensavisen, Sandnesposten og Jærbladet til Arbeidets Rett og Ringsaker Blad, sier Gjesdalbuen-redaktør Eugen Hammer.

Hammer sier leserpågangen de siste ukene viser at det aldri før har vært større behov for informasjon ute blant publikum.

– Situasjonen som har oppstått gjør at avisene i Amedia må ta ekstra samfunnsansvar. Vi ser at det er en del felles skjebner og informasjonsbehov. Derfor får folk som abonnerer på en avis, tilgang også på de andre, sier han.

– Men hvis det er så viktig med informasjon og samfunnsansvar, kan du ikke heller bare fjerne den plussen på Gjesdalbuen sine saker, heller?

– Det er nettopp den plussen som gjør at vi kan lage de sakene. Uten inntekter fra abonnement vil vi ikke ha journalister til å lage de sakene.

Hammer legger til at saker som gjelder liv og helse som hovedregel er åpne for alle.

Alle Gjesdalbuens abonnenter har fått eller kommer til å få en epost om tilbudet.

– Alt de treger å gjøre, er å gå inn og bekrefte at de er interessert, og så blir aID-kontoen deres åpnet opp for de andre avisene, sier Hammer.

Adgangen er tisdavgrenset til mars og april. Det er ikke slik at de som velger å lese andre aviser vil få regning for dette i etterkant.

– Det er ikke et tilbud som folk må inn og avbestille i etterkant, understreker Hammer.

Trykk her for å få tilgang til alle aviser