Gjesdal hadde forrige uke et vinterlandskap nærmest skapt for Instagram-bilder. Det var strålende snøforhold både i Brekko og på Giljastølen, noe som sørget for massevis av folk både i skiløyper, akebakker og skitrekk i helgen.

Det var med andre ord skikkelig vinter i kommunen. Nå er det slutt.

– Det er ventet plussgrader fremover, og i Rogalands-området vil det holde seg på rundt seks grader fram til onsdag. Så ser det ut til at det kommer en liten periode med litt kaldere vær torsdag og fredag, før det blir varmere igjen, sier vakthavende ved Meteorologisk institutt, Alexander Skeltved, når Gjesdalbuen slår på tråden mandag morgen.

Han legger til at det kan komme litt regn, men ikke veldig mye.

– Spesielt i ytre strøk kan det komme regn på dagen i dag, så vil det trekke innover, sier Skeltved og tilføyer at snøgrensen er på 1200 meter og stigende.

Isvarsel

Meteorologisk institutt har også sendt ut gult farevarsel.

– Det er overgangen til mildvær som er grunnlag for isvarselet, som gjelder langs hele vestlandskysten og godt innover Trøndelag og Nordland. Den varme luften gjør at nedbøren kommer som regn, og da bakken fortsatt er kald, fryser regnet når det treffer bakken og da kan det fort bli glatt, opplyser meteorologen.

I Gjesdal gjelder varselet for indre deler; Dirdal, Gilja, Frafjord, Byrkjedal og innover Øvstabødalen.

– Faren for at det kan være glatt vil gjelde det neste døgnet, så er nok dette over, sier Skeltved ved Meteorologisk institutt.

I varslet står det at man må være ekstra oppmerksom da isen kan være vanskelig å se.

Flere snøsaker:

Det er sjeldent gode forhold i skitrekket.