Så godt som hver dag frem til den 22. desember holder Hege Bjerg og gjengen i Smiå nå oppe sin butikk i det gamle stasjonsbygget på Ålgård.

I butikken selges hjemmelagde varer som eksempelvis saft som skal lokke folket innom.

Smiå kurs- og kompetansesenter ble startet i 2016 av Hege Bjerg, og lar frivillige deltakere og bidragsytere få bidra til alt fra produksjon av mat, insekthotell og saft til å rydde nærmiljøet for søppel.

– Her kan folk få tak i alt mulig rart. Man må nesten bare komme innom for å se det selv. Det kan godt være man finner den perfekte julegaven her, forteller Bjerg lurt.

Smiå-gjengen har nemlig ikke faste produkter de lager, men de tilpasser produktene etter hva de får tak i av både råvarer og materialer. Det er produktene de selger som sørger for driftsinntekter for Smiå.

Sven Eirik Lindberg som jobber hos kommunen som fagarbeider i avdelingen for Smiå kurs- og kompetansesenter synes også det er et tøft konsept som han mener mange vil like.

– Det er ganske unikt også er det en samlingsplass for folk. Vi håper at så mange som mulig stikker innom enten de vil kjøpe, bare ta seg en titt eller ikke minst slå seg ned for en liten prat, sier ha.