– Nå blir det gatelys i Figgjoveien.

Det sier Kåre Idland (Ap) til Gjesdalbuen. Idland leder arbeidsutvalget for vei og trafikksaker i Gjesdal. Blant sakene som flere ganger er blitt diskutert på møtene, er den manglende belysningen langs Figgjoveien på Ålgård.

På veistrekket fra rundkjøringen ved Ole Nielsens vei og til innkjørselen til Skogveien på Opstad, er det ikke lyktestolper.

– Der er det kullsvart. Det har vært etterlyst lys langs denne strekningen i årevis. Både av de som bor der og av andre. Fra politisk hold er det blitt stilt spørsmål i kommunestyret, sier Kåre Idland, og viser til sin partikollega Turid Larsen Skjæveland som spurte ordføreren om det ikke burde komme lys langs Figgjoveien.


– Et hull i belysningen

Larsen Skjæveland bor selv i området, og fortalte til Gjesdalbuen tilbake i 2020 at naboer hadde opplevd nestenulykker.

– Det er et busstopp midt på strekket der. Å få lys her vil bety en del for trafikksikkerheten i et mørklagt område, sier Kåre Idland.

Fagleder Asgeir Kleppa i Gjesdal kommune er glad for at arbeidet med å belyse veistrekket nå endelig kan starte.

– Da vi for mange år siden var ute og så på noe i Sandvikveien, la en fra vegvesenet merke til at det manglet lys fra rundkjøringen og til Opstad. Et hull i belysningen, kalte hun det. Dette må vi spille inn, tenkte vi, sier Kleppa.

Ti-tolv lyktestolper

Figgjoveien er fylkesveg, men ifølge fagleder Kleppa er det Gjesdal kommune som skal organisere jobben med å sette ned ti-tolv lyktestolper med led-belysning.

Hele prosjektet regner han med at har en prislapp på rundt millionen.

– Det er meninga at vi skal komme i gang med gravearbeidet ganske straks. Jeg håper vi kan begynne før jul, sier han.