Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det billigere for ungdommene å ta buss

Artikkelen er over 2 år gammel

Barnebillettordningen utvides til å gjelde alle opp til 18 år.

I fylkestinget fikk Venstre gjennomslag for sitt forslag om å heve aldersgrensen for barnebillett til 18 år på buss og tog. Endringen trer i kraft fra 1. juni 2019.

– Dette er en god nyhet for ungdommer, sier Kjartan Lunde (V).

I fylkets budsjett for 2019 fikk også Venstre gjennomslag for å gjøre det gratis for barn under seks år å reise på bussen.

– Vi har også fått senket prisen på ungdomskort de siste årene og hevet aldersgrensen på ungdomskortet. I sum er det en betydelig innsats for å gjøre det enklere for barn, ungdom og familier å reise oftere miljøvennlig, sier Lunde.

Her er noen av argumentene for nå å heve aldersgrensen til 18 år:

  • Samfunnet bruker i de fleste sammenhenger 18-årsgrense om det å bli voksen. Den samme grensen bør gjelde på kollektivtransport.
  • Selv om mange 16- og 17-åringer har ungdomskort, er det også flere som kjøper enkeltbillett. Nå blir det enklere for disse å reise med bussen.
  • I tillegg får alle elever i videregående skole muligheten til å få studentrabatt, slik at også de som er for gamle for ungdomskort, får rabatt.
  • Nå gjør vi tiltak som lærer flere ungdom til å velge miljøvennlig tidlig i livet. Dette vil kunne bidra til gode vaner for resten av livet.