Han har i mange år fungert som sykkeltaxi for beboere ved blant annet Solåsheimen og Ålgård bo- og aktivitetssenter, og ble ofte sett syklende med passasjerer ute i gatene og inne på kjøpesentrene i kommunen.

Kjell Martin Ravndal var også en ivrig tilrettelegger for å gi gjesdalbuer og besøkende gode turmuligheter i nærområdet.

Første nyttårsdag 2018 ble han tildelt Gjesdal kommunes frivilligpris for sin innsats som «sykkeltaxi».

Gjesdal Frivilligsentral har publisert et minneord på sine Facebook-sider.

De frivillige minnes 60-åringen som en omsorgsfull og god person, og en fantastisk frivillig som har bidratt i mange år.

«Ditt bidrag var helt unikt i frivillig sammenheng. Fra sykkelsetet har du gitt beboere på Solåsheimen, Åboas, Kleppetunet og hjemmeboende fantastiske pusterom og gode stunder. Beboere har blitt syklet rundt i Gjesdal til hjemplassen, skoger, hager, vann og fjell der sansene har fått utfolde seg og de har hatt gode øyeblikk.

Sangen var alltid med på tur. «La oss leve for hverandre» dro du ofte i gang som allsang eller sammen med de som var med på sykkeltur. Ranjo var din beste følgesvenn gjennom disse år, godt plassert i sykkelen passet han godt på passasjerene. Savnet var stort da Ranjo døde» skriver Frivilligsentralen.

Totalt har det blitt 1500 turer på sykkelsetet.

«Du vil bli sårt savnet av mange. Vi skal gjøre det vi kan for at ditt viktige budskap om å gi pusterom og gode stunder på sykkelen videreføres» skriver Frivilligsentralen.