– Fall-Off Rescue utvikler en sensorpakke som registrerer hvis en motorsykkel krasjer. Da vil sensoren, som sitter i en liten boks som lett kan ettermonteres under setet, sende ut nøyaktige GPS-koordinater, samt melding om hjelp til nødetater, forklarte daglig leder Alfred Kvendset da Gjesdalbuen pratet med dem i januar.
De sju elevene i bedriften går på internatskolen Tryggheim videregående på Nærbø. Der går de fordelt på de to Vg2-programmene el-energi og ekom, og datateknologi og elektronikk.
Ungdomsbedrift er kombinert med norskundervisningen for elektro, og handler i korte trekk om at elevene skal utvikle et konsept fra idé til bedrift, og så drive denne bedriften i en gitt periode.
Onsdag kveld gikk de helt til topps i konkurransen om å bli Rogalands beste ungdomsbedrift.

Bedriften til Erik og Krister fra Ålgård utvikler sensor som kan redde liv
Imponerte
Ifølge en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap Rogaland, lot juryen seg begeistre av at ungdomsbedriften har brukt eksisterende teknologi satt sammen på en ny måte for å løse et problem.
Juryen fremhever at teamet fremstår som koordinert, komplimentert og kompetent.
Enstemmig lot juryen seg imponere av en gjennomarbeidet forretningsplan, høyt verdiskapningspotensial, innovasjonskraft og ikke minst innlevelse og formidling på stand.
– Jeg er så imponert over engasjementet, kreativiteten og skapergleden hos Fall-Off Rescue UB og jeg er overbevist om at disse ungdommene tar med seg en helt unik læring inn i fremtiden, enten det blir som gründere eller ansatte, sier Marianne Bakke, som er konserndirektør små og mellomstore bedrifter i SpareBank 1 SR-Bank.
Fall-Off Rescue hevdet seg i flere av konkurransekategoriene: de vant andreplass i Bærekraftsprisen og Størst verdiskapningspotensial, samt førsteplass i Beste yrkesfaglige bedrift.
Til NM
Fall-Off Rescue UB ble utropt som Årets beste Ungdomsbedrift foran 510 elever fra 16 ulike videregående skoler som alle deltok på premieutdelingen i Kuppelhallen ved Stavanger konserthus onsdag.
I tillegg satt lærere, jurymedlemmer og publikum i salen.
Ungdomsbedriftene sto på stand og publikum fikk se mange engasjerte elever i aksjon: Her ble forretningsideer vist fram og produkter solgt, og ifølge pressemeldingen kokte det godt i to fulle etasjer ved nye Stavanger konserthus.
Juryene besøkte også utstillingen slik at de kunne prate med bedriftene som deltok i de ulike konkurransene. Slik fikk de et godt helhetsinntrykk av ungdomsbedriftene før de trakk seg tilbake for å gjøre de endelige vurderingene og avgjøre hvem som skulle gå av med seieren.
De som deltok i konkurransen for Beste Ungdomsbedrift hadde en ekstra lang dag: de presenterte bedriftene sine foran juryen før selve åpningen fant sted klokken 10.
– Dette var helt rått! Vi har jobbet beinhard for dette, dag og natt, og setter stor pris på at juryen ser arbeidet vi har gjort og verdsetter produktet vårt. Vi har en forretningsidé som redder liv og det er kanskje det som er vårt spar ess, sier Alfred Kvendset, daglig leder Fall-Off Rescue.
– Vi er så imponert over dagens vinner og vi ser fram til at de skal representere Rogaland under NM for Ungdomsbedrifter i april. De har en bærekraftig idé med stort potensial. Mest av alt er de en utrolig fin gjeng som jeg vet har jobbet hardt for å komme dit de er i dag, sier Maria Aasbø, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.
I april skal guttene representere Rogaland i kampen om å bli Norges beste ungdomsbedrift