Trafikken gjennom Edlandsgeilane

Blå strek markerer forslag til ny vei mellom Fv 506 og Skurvelia.

Blå strek markerer forslag til ny vei mellom Fv 506 og Skurvelia. Foto:

Av
DEL

LeserbrevLeser i GB at ordføreren er fortvila over den store trafikken gjennom Edlandsgeilane og at tverrforbindelsen til Jæren ved gråstein er skjøvet bak alle blåner. Det er ikke vanskelig å være enig med ordføreren sine bekymringer.

For ca 20 år siden da industrifeltet på Skurve ble planlagt foreslo jeg overfor mine kolleger i kommunestyret at den beste og kanskje enkleste måten å legge trafikken utenom bebyggelsen på Ålgård ville være å legge en veistrekning mellom Fv 506 og 4410 ved Skurvelia. Dette forslaget ble avvist fordi det snart ville komme en tverrforbindelse et annet sted. Definisjonen på snart er tydeligvis både føyelig og tøyelig.

På Kvernaland strir det med et liknende problem. Her kjører ca 7000 biler over broen med plass til kun en bil omgangen. Også dette prosjektet er skjøvet ut i det uvisse. Her har nå privatpersoner og bedrifter begynt å se på muligheter for å bygge en vei utenom Orstad/Kverneland fra Foss Eikeland over mot Kalberg til Fjermestadveien og videre mot Jæren.

Ville det ikke være en idé å vurdere veien sør av Edlandsvatnet sammen med ringveien rundt Kverneland som et felles prosjekt?

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags