Gjesdal må strekke seg litt lenger for Rockefår

Rockefår er et veletablert band for utviklingshemmede i Gjesdal kommune. De har spilt utallige konserter. Her med Sputnik på Åboas i 2012.

Rockefår er et veletablert band for utviklingshemmede i Gjesdal kommune. De har spilt utallige konserter. Her med Sputnik på Åboas i 2012. Foto:

Av
DEL

LeserbrevBandene Rockefår Senior og Junior har fremmet livsglede, mestring og musikalitet til glede for utallige medmennesker i mange år. Personlig har jeg også hatt gleden av å være sammen med Rockefår både på julekonserter og andre arrangement. I tillegg til et flott fellesskap med medlemmene og deres støttespillere har jeg også kjent på stolthet over at Gjesdal kommune har hatt et slikt flott tilbud hvor utviklingshemmede kan bidra på denne måten.

Derfor ble jeg både sjokkert og trist da jeg leste i Gjesdalbuen at hele tilbudet nå står i fare for å stoppe opp. Personalsaker kan være kompliserte og egner seg lite for offentlig behandling i media, men jeg er sikker på at jeg har store deler av kommunens befolkning med meg i ønsket om at de ansvarlige nå raskt må bidra til å finne en løsning som sikrer en videreføring av Rockefår og som også ivaretar ildsjelen som har brukt langt mer tid og energi på dette enn det er blitt betalt for.

Forutsigbarhet og trygghet er viktig for de fleste, og særlig for medlemmene i Rockefår. Det er derfor dypt beklagelig at de dette året ikke får delta på Fyrfestivalen i Egersund og at også den jevne aktiviteten med øvelser og sosialt fellesskap blir skadelidende. Rockefår har vært en av kommunens fremste ambassadører for mangfold og begeistring, og slik bør det fortsatt være. Kommunens motto «Vi strekker oss lenger» bør forplikte til å raskest mulig finne en løsning.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags