Proffkontrakter og kjøregodtgjørelse går ikke ut over barne- og ungdomsfotballen i ÅFK

Av
DEL

LeserbrevÅlgård Fotballklubb synes, på bakgrunn av Gjesdalbuens siste artikler og publiseringer om klubben at det er på tide å komme med informasjon som kanskje kan nyansere bildet som lokalavisa tilsynelatende prøver å skape.

Det er riktig som det blir skrevet, Ålgård FK har to spillere på såkalt «Proffkontrakt». Disse kontraktene er inngått med to av våre trofaste Ålgård gutter som har bidratt på A-laget i mange år. Disse to spillerne har vært attraktive for andre klubber og ved å inngå denne type kontrakt så hindrer vi at andre klubber kan «hente dem» i løpet av sesongen, noe vi sportslig sett ikke hadde hatt råd til.

Mange spillere på A-laget har de siste årene gitt seg. Noen har trappet ned og andre har gitt seg/tatt pause grunnet studier. Dette har ført til at klubben har sett seg nødt til å hente opp spillere fra yngre lag, selv om ikke alle spillerne har vært klar for dette. Vi ønsker heller at de skal få utvikle seg sammen med jevnaldrende og at et opprykk til A-laget skal skje naturlig når tiden er inne for det. At spillere på G16 og G19 har blitt tatt opp på A-laget har også ført til at disse lagene har blitt skadelidende og slitt med lite folk både på trening og kamp. Dette prøver vi nå å gjøre noe med ved å sikre en god og selvstendig A-gruppe.

Gjesdalbuen skriver i en sak: «Forrige uke sprakk nyheten om at Ålgård FK har to spillere som er lønnet, og syv som mottar kjøregodtgjørelse». Hva mener Gjesdalbuen med en nyhet som sprakk? Ålgård FK hadde også i fjor to spillere med proffkontrakt, og i 2018 det samme. Kjøregodtgjørelse har klubben tilbudt spillere hvor dette er naturlig. Dette er da spillere som bor utenfor Ålgård og hvor klubben tilbyr kompensasjon for utgifter i forbindelse med å komme seg til trening og kamp. Ålgård FK har p.t fem spillere med kjøregodtgjørelse og to spillere som får dekket månedskort på buss.

Når Gjesdalbuen henger seg opp i at en av deres journalister har hørt rykter om månedlige utbetalinger på kr 10 000,- så blir det nesten litt dumt å måtte kommentere dette. Dette er altså ikke tilfelle!

Klubben vil nok få noe høyere utgifter på kjøregodtgjørelse inneværende sesong og et grep for å dekke inn dette er at treningsleir i Spania er kuttet ut. Fra tidligere av så ble det sett på som viktig å reise på treningsleir for å korte ned vinteren og erstatte treningene på grus med flotte gressbaner. Nå spilles det på kunstgress året rundt og argumentene for å bruke mye penger på treningsleir faller litt bort.

Å være med i fotball, turn, friidrett, ski eller håndball er ikke gratis, ei heller i Ålgård Fotballklubb. Det er kontingent, dugnad i Kongeparken, dugnad på Masiv Cup, det må selges toalettpapir, julekalendere og det har de siste månedene vært dugnad på Jæderhallen. Alt dette er med å bidra til at vi i ÅFK kan opprettholde det høye aktivitetsnivået.

Men hva får de så igjen? Jo, alle får utdelt drakt, shorts og ball. I tillegg så får alle lagene i barne og ungdomsavdelingen dekket 3-4 turneringer/cup’er hvert år. Hvert år reiser 11-12 åringene til Sør Cup og lagene 13 til 16 år reiser til Cup No1 i Danmark. Klubben subsidierer disse turneringene med ca kr 800,- pr spiller! Ved endt sesong så får alle lagene avslutning. I 2018 var dette bowling inkl. mat. I 2019 ble avslutningen holdt i Westernbyen med masse aktiviteter på Fun Center etterfulgt av middag. Kostnad for klubben ca kr 100 000,- For spillere i ÅFK – gratis! I tillegg til dette så arrangerer klubben en markering for trenere og tillitsvalgte på Lura Turistheim , - kostnadsfritt.

Trenerutdanning er også høyt prioritert i ÅFK og i 2019 har flere tatt ett eller flere deler av grasrottrenerkurset til NFF og vi har i tillegg fått to nye UEFA B-trenere og en ny UEFA A-trener. Budsjettet her ligger på rundt kr 100 000,- årlig.

Håper at dette ga noe mening og viser at selv om det er noen spillere som får kjøregodtgjørelse eller har proffkontrakt så er det definitivt ikke noe som går ut over hverken barne- eller ungdomsfotballen i ÅFK.

Satser medlemskontingent

• 5 år kr 100,-
• 6-12 år kr 1 050,-
• 13-16 kr 1 600,-
• A-lag kr 2 200,-
• Familie kr 2 800,-
• Støttemedlem kr 500,-

Ålgård FK har ikke treningsavgift.

Regnskap og budsjett er tilgjengelig på klubbens hjemmeside. Det er ingen skjulte poster og det vil her være mulig å se både lønnskostnader og kjøregodtgjørelse.

Ålgård Fotballklubb ønsker å være en åpen klubb og hvis det skulle være noen som ønsker ytterligere informasjon så er det bare å ta kontakt. Ta turen opp på stadion, gjerne en onsdag for å se noe av mangfoldet i klubben når vi har fullt trøkk på FFO samtidig som klubbens gatelag trener.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags