Gjesdal bør bli forsøkskommune for fritidskortet

Av
DEL

LeserbrevI Gjesdal har vi mye flotte fritidstilbud for barn og unge. Mye av dette skjer i regi av frivillige organisasjoner, og selv om kostnadene holdes lave, kan det allikevel bli dyrt for mange familier.

KrF er opptatt av at alle unge skal få delta på meningsfylte fritidsaktiviteter, uavhengig av familiens økonomi. Vi vil bekjempe utenforskap og bidra til et samfunn hvor alle finner sin plass.

På Island har man innført en ordning med fritidskort betalt av det offentlige og erfaringene med ordningen er svært positiv. KrF har fått gjennomslag i regjeringen for at fritidskort også skal innføres i Norge. I 2020 er det satt av 60 millioner kroner til forsøk med fritidskort og man vil teste ut ordningen i noen kommuner.

Gjesdal KrF tenker at dette er en svært positiv ordning og vi vil at Gjesdal skal bli en av disse forsøkskommunene i 2020.
En ordning med fritidskort i 2020 vil gi alle unge i kommunen mellom seks og 18 år tilgang til faste organiserte fritidsaktiviteter. Fritidskortet gir mulighet for alle til å utvikle seg sammen med andre unge, få nye venner og oppleve ting som er gøy, samt et sted å høre til. Om Gjesdal blir forsøkskommune for fritidskortet, vil det også gi oss nyttige erfaringer med ordningen når den etterhvert blir innført i alle kommuner.

En stemme til KrF er alltid en stemme for barn, unge, familien og frivillige lag og organisasjoner.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags