Det er fortsatt boliger uten mobildekning i Gjesdal

Dekningskartet til Telenor som viser dekningsforholdene. Mørke områder har god dekning, mens lysere områder har dårlig dekning. Hvite områder har ikke dekning.

Dekningskartet til Telenor som viser dekningsforholdene. Mørke områder har god dekning, mens lysere områder har dårlig dekning. Hvite områder har ikke dekning. Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi var mange som satte kaffien i vrangstrupen når vi åpnet brevet fra Telenor, som informerte om at de ikke lengre kom til å vedlikeholde kobberlinjene som gir internett til bygdene.

Selv om en internettkapasitet på 2 Mbit/s av mange på Ålgård ikke engang vil regnes som dekning, er det for oss på bygda avgjørende i dagens samfunn.

I juni 2018 signerte ordfører Frode Fjeldsbø på vegne av Gjesdal kommune en avtale med Telenor, som forplikter Telenor å delta i et spleiselag for å sikre bedre mobilt bredbånd i bygdene.

Nå har Telenor kommet med «Hjemmebredbånd Mobil». Telenor beskriver løsningen slik:
Hjemmebredbånd Mobil er et sikkert og fremtidsrettet bredbånd til hjemmet ditt, over mobilnettet. Abonnementene leveres med en ny teknisk løsning som skal gi optimal dekning, og godt trådløst innendørs internett (WiFi).

Dette er en positiv løsning for de av oss som har god mobildekning. Undertegnede har selv bestilt denne løsningen som teoretisk skal øke kapasiteten vår fra 10 Mbit/s til 30 Mbit/s med data 1000 GB (1 TB). Deretter 5 Mbit/s. Utfordringen er at det fortsatt er områder og boliger i kommunen uten god nok mobil dekning til å kunne benytte seg av dette tilbudet.

Dekningskartet til Telenor viser at det fortsatt er hvite områder der dekningen er for dårlig. Områder som Sikveland, Nordåsen, Frafjord og Madland sliter fortsatt med dårlig og ingen mobildekning.

Gjesdal Arbeiderparti ønsker levende bygder og vil fortsette å jobbe for full mobildekning og høyhastighets-internett i hele kommunen.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags