Seks gode grunner til å stemme SV 9. september

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.1. En stemme for naturen!
Gjesdal SV skal være ombudsmann for miljøet i alle saker. Barn og unge forventer at vi gjør noe med klima- og forsøplingsproblematikken. Kollektivtilbudet kan bedres, både gjenåpning av Ålgårdbanen og bussrutene. Havet begynner på Ålgård, avfall vi putter i elva ender opp som havplast. Dette kan vi gjøre noe med. SV står også for sterkt vern av biologisk mangfold og vi har en ambisjon om gjøre Gjesdal til en klimanøytral kommune.

2. En stemme mot profitt på velferd
Gjesdal SV vil være en garantist mot konkurranseutsetting av kommunale tjenester. Tjenester som er privatisert ønsker vi å ta tilbake. SV vil stemme mot alle forslag som innebærer at offentlige kroner går til profitt for private spekulanter, det være seg innen omsorg, skole eller barnehage. Fellesskapets penger skal komme fellesskapet til gode!

3. Fattigdom og utenforskap skal bekjempes
En stemme til SV er en stemme mot forskjells-Norge. På kommunalt nivå må vi gjøre vårt for å sikre barn like muligheter til å utvikle seg. Priser på kulturskole, barnehage og SFO må være så lave som mulig, barnetrygd skal ikke inn i beregningsgrunnlag for sosialhjelp. Fritidstilbud skal være tilgjengelige for alle, også i ferier, det er ikke alle som har en hytte å reise til!

4. SV-politikk blir AP-politikk etterhvert
Gjesdal SV har kjempet for Ålgårdbanen siden tidlig 90-tallet, og til tider blitt latterliggjort for det. Det er selvsagt gledelig at andre partier også ser lyset nå. Det blir ingen gjenåpning hvis bare SV ønsker det, men vi var først! Skolemat, kommunale el-biler, hundeskog er andre eksempler på SV-innspill som vi nå finner i andre partiers program. Stem SV, det er ikke nødvendig å vente en periode eller to for at gode idéer skal bli virkelighet.

5. Stem inn ungdommen!
Den typiske listetoppen er en mann over 50 år. Gjesdal SV mener at yngre røster må også slippe til, vår ordførerkandidat er 27 år, SV-representasjon vil sikre at generasjonen født etter 1990 får en tydelig stemme i kommunestyret. Barn og unge forventer at politikerne også setter de unges ønsker og behov på dagsorden. Til det trengs unge politikere, ikke bare fagre ord.

6. Kvinnelig listetopp
Gjesdal SV tar ansvar for likestilling og nominerer to kvinner på topp. Dagens kommunestyre har en kvinneandel på 37%. Dette er ikke godt nok i 2019, og må bli bedre i neste periode. En stemme til SV er en stemme for økt kvinneandel.

Listen er ikke en fullstendig oversikt over programmet til Gjesdal SV. Kom gjerne og snakk med oss på stand. Godt valg!

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags