HentMeg er et konsept verdt å prøve

Av
DEL

LeserbrevI Gjesdal kommune har vi rimelig gode bussforbindelser - på sentrale bussruter. Til og fra de indre bygdene står det dårligere til med kollektivtilbudet. Transportbehovet er imidlertid minst like stort, og behovet blir gjerne dekket med privatbil.

Gjesdal Høyre har registrert den gode erfaringen Kolumbus har med HentMeg i Sauda. Mye der kan sammenlignes med bussrutene og passasjergrunnlaget innover i Gjesdal. Utenom skoletidene er det få passasjerer, og det er kanskje litt typisk at når bussen går sjelden, er det sjelden at bussen passer?

I Sauda kuttet de noen ruter - og sparte penger på det - og satte heller opp bestillingstjeneste, eller HentMeg som det kalles.
Langs den tidligere bussruten, kan man nå ringe - eller bestille transport på en app. Erfaringene er flere fornøyde kollektivreisende, færre tomme busser og en økonomi som går rundt. Dette er et konseptet vi tror kan ha noe for seg i Gjesdal også, og som vi tar med i partiets videre arbeid.

Så er det viktig at kollektivtransporten kommer frem. Det gjør den mellom bygdene og Ålgård, men mellom Ålgård og Sandnes kan køen både bli lang og svært saktegående. Her haster det det med å legge trafikken i tunell, og få på plass flere felt både nordover og sørover. I retning Sandnes haster mest!

Ålgårdbanen skal vi ha i bakhånd. Den gamle skinnegangen gjennom vekslende landskap langs Figgjoelva, er en magisk turopplevelse. Dersom man etter hvert ønsker byutvikling langs traseen, kan det absolutt være fornuftig med en gjenåpning.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags