Derfor vil MDG ha klimabudsjett i kommunen

2. kandidat i Gjesdal MDG, Bertha Louise (Bisa) Ålgård

2. kandidat i Gjesdal MDG, Bertha Louise (Bisa) Ålgård Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Man skal ikke plage andre,
Man skal være grei og snill
Og forøvrig kan man gjøre som man vil

Politimester Bastians kardemommelov er en god leveregel, og for de fleste av oss lett å forstå og etterleve. Når avstanden, i kilometer eller år, til dem som påvirkes av våre handlinger blir større, virker imidlertid loven til å miste sin gyldighet for mange.
Personlig er jeg stor tilhenger av at folk skal ha rom til å gjøre det de vil i livet. Den personlige friheten kan imidlertid ikke frarøve folk andre steder og i senere generasjoner den samme muligheten.

99% av forskere er enige om at klimaendringene vi i dag står overfor er menneskeskapte. Vi har visst siden 80-tallet at vi trenger å redusere klimagassutslippene våre, men har i denne perioden latt dem øke videre. Allerede drives mennesker på flukt andre steder i verden på grunn av endringene vi i Norge er med å bidra til, og med et forbruk på tre ganger jordens ressurser utarmer vi i tillegg jorden for dem som kommer etter oss. Det å ikke ta klima- og miljøutfordringene vi står overfor på alvor mener jeg derfor er dypt usolidarisk.

MDG i Gjesdal ønsker et kommunalt klimabudsjett som sørger for at vi holder oss innenfor naturens tålegrenser på samme måte som vi ikke bruker mer penger enn vi har til rådighet. Slik kan Gjesdal gjøre sin del for å stoppe klimaendringene som vil følge om vi ikke tar utfordringen på alvor nå. Vi trenger både kunnskap og gode styringsverktøy for å oppnå dette. Fremtiden er nemlig utslippsfri, og Oslo, styrt av MDG, SV og Ap i godt samarbeid, viser vei med sitt ambisiøse mål om å bli utslippsnøytrale innen 2030. Her kommer allerede renere luft, bedre kollektivtrafikk, lekeplasser og gater laget for mennesker innbyggerne til gode.

MDG i Gjesdal vil samarbeide med alle som driver bærekraftig klima- og miljøpolitikk. En stemme til MDG er en stemme for fremtiden.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags