Gjesdal ungdomsskole er ikke et narkohøl med parajumperpåbud

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevGrunnen til at jeg frivillig skriver et leserbrev, selv om jeg er ferdig med alt som heter norsk for dette året, er fordi jeg er drittlei av hvordan mange oppfatter Gjesdal ungdomsskole. Drikkepress, klespress og slåsskamper. Det er dette som er GUS, tror mange. Det stemmer ikke.

Jeg mistenker at media, hva foreldre får høre fra barna sine og mødreforeninger som spesialiserer seg på sladder har mye av skylden for hvorfor mange har et negativt inntrykk av GUS.

En leser stadig om slåsskamper og alkohol- og rusmisbruk blant ungdommene på GUS, men hvor er artiklene om hvordan GUS-elevene scorer svært godt på Nasjonale prøver når en sammenligner oss med resten av jærskolene? Eller artiklene om lærerne som legger sjela si i undervisningen de gir oss? Jeg tror ikke mange forstår hvor mye lærerne på GUS gjør for oss elever. Det er ikke alltid vi er klar over det selv.

GUS er ikke et narkohøl med parajumperpåbud. Slik har jeg opplevd GUS i løpet av mine tre år som elev:

Jeg ble møtt med kompetente lærere med et genuint ønske om å spre kunnskap. De gjorde overgangen fra barneskole til ungdomsskole lite problematisk.

Det er større frihet på ungdomsskolen. Lærerne behandler en ikke som et barn lenger. Med denne friheten kommer et større ansvar. Ikke alle klarer å håndtere dette ansvaret like godt. Det kan resultere i litt sprell og spetakkel. Slikt er å forvente når en har over 350 pubertale gutter og hormonelle jenter på ett sted, men det er ikke verre på GUS enn på andre skoler. Ungdom er ungdom uansett.

På GUS har jeg lært om det å bli eldre, om meg selv og om andre mennesker. Vi er så forskjellige med forskjellige behov og hensyn. På GUS har jeg opplevd et miljø som forstår at ikke alt alltid er tipp-topp-tommel-opp, hurra for algebra! På GUS forstår de at det til tider kan være litt vanskelig i hverdagen.

Ungdomsskolen har vært hardt, frustrerende og stressende, men det har også vært tre av de mest innholdsrike, lærerike og kjekkeste årene av mitt liv.

Det er venner, klassekamerater og selve skolehverdagen som har hatt mye å si for at de tre siste årene av livet mitt ble så bra som de ble, selv om jeg til tider nærmest stresset meg i hel med organisk kjemi og tyske grammatikkregler. (Durch, für, gegen, ohne, um til jeg dør.)

Så, til Gjesdal ungdomsskole og alle de som jobber der, enten det er som lærer, miljøterapeut, administrativt ansatt eller vaskehjelp, tusen takk for tre flotte, lærerike år. GUS er en bra skole å gå på.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags