Ei bru over Frafjordhalsen blir to mil kortere enn tunell til Forsand, og dessuten en flott turistvei

Av
DEL

LeserbrevOmsider er fornuftig nok Espedal-Frafjord droppet av parti-flertallet i Gjesdal, og fylkespolitikerne kan nok heller ikke finne fornuft i denne omveien til minst en milliard, som i tillegg ødelegger en perle innerst i Frafjord. Kvalifisert bruspesialist Per Magnus Vagle har antydet bru over Frafjordhalsen til en milliard. Da vil avstanden til Ryfylke via Dirdal bli minst to mil kortere og i tillegg en fantastisk flott turistvei.

Frafjord, inklusive Månafossen, står godt på egne bein med adkomsten via Frafjordtunnelen, som heller ikke er dimensjonert for den trafikkmengden som ville kommet. Dessuten er naturen eller i dette området i ferd med å bli redusert som turist-attraksjon på grunn av alle vindmøllene.

Ingen turist vil sette pris på å kjøre to mil under havflaten for å komme til Ryfylke, og veien fra sør utenom Stavanger er en flott turistvei i motsetning til E39 og lande tunneler. Derfor må det være mulig at vegvesenet og/eller Nye Veier foretar en kostnadskalkyle over vei fra Dirdal via Helle, Forsand og til FV13.

Send ditt leserbrev «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags