Et unikt anlegg bør resultere i et unikt samarbeid

Av
DEL

LederAlle barn og unge bør være i fysisk aktivitet minst èn time om dagen. Mange har tatt til orde å innføre daglig gym i skolene. Regjeringen støtter anbefalingen, men har enda til gode å innføre tiltaket.

Et fysisk avbrekk i skolehverdagen anbefales for å motivere til økt læring. I tillegg har det en stor helsemessig gevinst, både fysisk og mentalt.

I påvente av et nasjonalt løft på fysisk aktivitet, finnes det spennende lokale muligheter i Gjesdal fra og med neste skoleår.

Ålgård fotballklubb har allerede tatt det første steget. På en prisverdig måte driver de en fotballfritidsordning som har økt i popularitet. På ett år har de gått fra ti til 68 små fotballspirer. En vanlig dag består av et måltid, prat om alt mulig, quiz, biljard eller sjakk, frilek med ball, fotballtrening, fruktpause, ny quiz og mer prat før dagen avsluttes med mer fotballtrening. Målet er ikke nødvendigvis å skape fotballstjerner, men å bygge klubbfølelse.

Det imponerer oss at klubben går inn for å inkludere alle. De som er med på FFO er elever fra Ålgård og Figgjo. De som kommer fra Solås går selv, mens de som kommer fra Ålgård, Bærland og Figgjo blir hentet.

I området rundt Ålgård stadion bygges det nå en ny stor idrettshall og en ny fotballhall. Samtidig skal den nyeste av de to Gjesdalhallene gjøres om til turnhall.

Det åpner for spennende muligheter og samarbeid mellom idrettslagene på tvers, også når det kommer til en idrettsfritidsordning.

En rundspørring blant de store idrettslagene på Ålgård signaliserer at dette er mulig når anleggene står klar om ett års tid. Samtlige er positive til ideen, men det gjenstår selvsagt mange avklaringer i forhold til omfang, organisering og bemanning.

Vi mener det er særdeles positivt om barn og unge får mulighet til å delta på en idrettsfritidsordning som spenner over flest mulig idretter. Da er det mulig å ha fotball på mandag, turn på tirsdag, håndball på onsdag, friidrett på torsdag og en kombinasjon på fredag. Her er det mange muligheter.

Et slikt initiativ bør også støttes av Gjesdal kommune. I et folkehelseperspektiv må en smart kommune som Gjesdal være en økonomisk støttespiller.

Om idrettslagene og kommunen skulle lykkes med et slik samarbeid, vil det igjen danne et nytt og viktig fundament for et enda tettere samarbeid mellom idrettslagene om de aktivitetene som også skjer på kveldstid.

Artikkeltags