Kanalhuset sliter med å finne leietakere til første etasje. Prosjektleder Svein Kåre Tellefsen sier at skal være butikker i første etasje.

Mitt spørsmål er da: Hvorfor det? Er det ikke nok butikker i Ålgård sentrum?

Sentrum yrer av folk fra morgen til kl. 17. Etter det er det dødt. Hadde det ikke vært ønskelig med noe som ville trekke folk til sentrum også etter arbeidstid?

Vi har fått Jonas B i Lokstallen, men de er helt alene. Lura Turistheim klarte seg ikke og jeg tviler på at Jonas B vil klare seg lenge hvis de ikke får drahjelp av flere. Hvorfor ikke tilby de utestedene som finnes rundt omkring, for eksempel «Mor sin» og «The Great Wall» i Kongeparken og Bistroen på myra, gode avtaler for å flytte til sentrum?

Det er ønske fra ungdommen om bowlinghall, det er det kanskje ikke plass til, men et biljardbord eller tre er kanskje en mulighet? En musikkpub, en restaurant som ikke serverer pizza eller norsk tradisjonsmat, er et annet ønske fra de mer voksne.

Hvorfor skal gjesdalbuer som vil oppleve uteliv måtte reise til Sandnes?

Et mer aktivt uteliv vil også være positivt når nye innbyggere vurderer å flytte til Gjesdal.

Gjesdal Høyre har i sitt program at vi vil utvikle sosiale møtesteder i alle tettsteder i kommunen. Da må vi begynne et sted, og ikke noe sted er mer aktuelt enn Ålgård.

Les også

Det er ikke rart at mange ungdommer flytter fra Ålgård så snart de er ferdig med videregående og sjelden kommer tilbake