De norske håndballjentene kan få en sjelden fet EM-bonus om det blir gullmedaljer etter søndagens finale i Slovenia. En OL-billett er også innen rekkevidde.

Norge spiller semifinale mot Frankrike fredag kveld. Avkastet går 20.30.

Vinneren møter vinneren av Danmark og Montenegro i finalen.

Kveldens kamp er også avgjørende med tanke på å kunne sikre OL-plass for lekene i 2024. Vinner Norge EM, er også OL-billetten sikret.

Bonussatsene i mesterskap er slik for den norske troppen:

  • Gull: 130.000 kroner
  • Sølv: 85.000
  • Bronse: 55.000
  • 4.-plassen: 20.000

I tillegg får hver norske spiller 30.000 kroner for å sikre plass i kommende mesterskap. Tar Norge gullet søndag, er laget klart for 2024-OL og EM samme år, som betyr at dette kan gi hele 60.000 kroner.

Dette betyr i så fall at alle 19 spillere i den norske troppen, deriblant Kristina Sirum Novak (22) kan kvittere ut 190.000 kroner ved gull.

22-åringen fra Håbafjell i Sandnes spilte flere sesonger i Ålgård håndballklubb. Hun var blant annet med på reisen som ledet fram til opprykket til 1. divisjon i 2018.

– Kristina er en venstrehendt framtidsspiller. Hun er klar til å bli kastet ut i det, så får vi se hvordan det utvikler seg. Det er ingen tvil om at det er en spiller for framtida. Tungt skudd, fysisk sterk og forsvarsmessig i utvikling. Hun gjorde en god debut i Danmark i Golden League, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson under uttaket.

Sirum Novaks far, Nenad Novak har tidligere uttalt til Sandnesposten at han blir i mesterskapet for å se alt.

– Det er helt utrolig. Fantastisk. Det er en drøm. Jeg er veldig stolt av henne. Dette er helt supert, sier Nenad i et intervju.

Nenad har gledet seg til å se på håndballkampene.

– Det var ikke en forventning at hun skulle være med på landslaget. Men mange mente at hun spilte godt nok til å bli en del av laget.