Fredag ble det arrangert klassisk sprint under den nasjonale åpningen på Beitostølen. Klassisk sprint er som kjent spesialiteten til Sivert Wiig fra Ålgård som hadde alt å gå for.

I potten lå det nemlig to billetter til verdenscupen i Kuusamo neste helg. Sivert Wiig står utenfor landslaget, men med et godt resultat her ville Wiig levere inn en meget god søknad til å få gå der.

Dagen startet også veldig bra for Wiig som allerede i prologen viste at han hadde skumle hensikter. Til slutt endte han på en 2. plass kun bak Even Northug.

I kvartfinalen gikk Wiig kontrollert videre og i semifinalen viste han igjen rå styrke i siste bakken og kontrollerte inn til en finaleplass.

Med det gjensto bare finalen der Wiig skulle opp mot landslagsutøverne, Even Northug, Sindre Bjørnstad Skar og Håvard Solås Taugbøl. I tillegg tok også Simen Bratberg Ramstad og Lars Agnar Hjelmeset seg til finalen.

Wiig åpnet finalen bra å lå som i semifinalen midt i feltet midtveis. Dessverre så ble det trøbbel med posisjoneringen inn i den siste bakken og kreftene begynte også å ebbe ut.

Dermed endte Wiig sist i finalen og dermed på en 6. plass for dagen. Så vil bare tiden vise om han får en billett til verdenscupåpningen. Rennet ble vunnet av Even Northug.

Med det resultatet har ganske sikkert Wiig kvalifisert seg til verdenscup på Beitostølen om tre uker. Wiig blir også å se i aksjon under 10km klassisk på lørdag.

Kvinnenes renn ble vunnet av Kristine Stavås Skistad.