Gå til sidens hovedinnhold

Krav om karantenehotell for uvaksinerte

Fra mandag av må uvaksinerte fra Kreta, Spania og Nederland på karantenehotell ved ankomst til Norge. Samtidig innføres det innreiserestriksjoner for en rekke andre land, opplyser regjeringen.

(NTB): De tre landene Kreta, Spania og Nederland er nå mørkerøde. Det betyr karantenehotell for reisende når de kommer til Norge. Fra før av gjelder de samme kravene Kypros og Storbritannia.

I tillegg er det innført innreiserestriksjoner og krav om karantene for ubeskyttede fra Estland, Liechtenstein og Sveits. Karantenen trenger imidlertid ikke å gjennomføres på hotell.

Karantenekrav for Danmark

De nordiske landene vurderes ut fra regioner, men det er nå restriksjoner og karantenekrav for hele Danmark etter at Sydjylland ble oransje i fredagens oppdatering.

For Sverige er det ingen endringer fra forrige uke. Norrbotten er fortsatt oransje og Värmland fortsatt rødt, mens resten av landet er grønt.

Utvalgte øygrupper i Europa vurderes særskilt, og deriblant Korsika og Sicilia er nå røde eller oransje. En rekke andre øyer, deriblant Kanariøyene, forblir røde eller oransje.

Vurderer land utenfor EU

Regjeringen vurderer også enkelte land utenfor EU. Landene hvor smittesituasjonen gir grunnlag for mildere innreiseregler omtales som lilla land. Israel, Japan, Montenegro og Sør-Korea fjernes fra denne listen.

Endringene trer i kraft fra og med midnatt natt til mandag 26. juli, opplyser regjeringen.