Det melder Gjesdal kommune sent fredag ettermiddag. Det er en medhjelper ved Helsebanken legesenter som er smittet. «Smittesporingsteamet arbeider nå med å identifisere smittekilde og alle nærkontakter. Nærkontakter vil bli kontaktet og satt i karantene i løpet av i dag fredag 23. oktober», skriver kommunen i en pressemelding.

– Alle ansatte ved Helsebanken legesenter er nå testet, og prøvesvar forventes å foreligge i løpet av morgendagen, opplyser kommunelege Hans Petter Torvik.

Alle som har vært i mindre enn to meters avstand til personen som nå er smittet i over 15 minutter fra 48 timer før vedkommende fikk sine første symptomer, defineres som nærkontakter.

Kommunen ber personer som har vært innom Helsebanken legesenter i løpet av tirsdag 20., onsdag 21. og torsdag 22. oktober før lunsj denne uken, om å være særlig oppmerksomme på symptomer på luftveissykdom. Disse symptomene kan være feber, hoste, tungpusthet, tap av smak- og luktesans, eller en følelse av å være syk. Kommunen ber oppfordrer gjesdalbuer som har vært innom Helsebanken i løpet av dette tidsrommet om å ha lav terskel for å teste seg.

Helsebanken kommer til å drive med redusert kapasitet neste uke.