Allerede i mai smeller det i Kodlidalen

Per Rovik er bolig- og tomteutvikler i Gjesdal kommune.

Per Rovik er bolig- og tomteutvikler i Gjesdal kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Snart går startskuddet for opparbeidelsen av det første feltet i Kodlidalen. De første tomtene kan komme ut for salg allerede rundt årsskiftet.

DEL

Gjesdal kommune, Aalgaard Bygg, Stolt Bolig og Øster Hus har lenge hatt en intensjonsavtale om å bygge boliger i Kodlidalen. Denne uken ble avtalen formalisert. Dermed er det ikke lenge før Bjelland AS kan gå i gang med grovarbeidet på byggetrinn 1, som til slutt skal gi rom for 50 boliger.

– Nå starter vi den tekniske opparbeidelsen av hovedanleggene med å skyte ned fjellene, planere ut og lage veiene, forteller Per Rovik i Gjesdal kommune.

– Dekker de fleste behov

Det arbeidet begynner i mai og fortsetter ut over sommeren og høsten. Så tar koordineringsgruppen mellom kommunen, Aalgaard Bygg, Stolt Bolig og Øster Hus over.

– Gjesdal kommune sine boliger på trinn 1 blir eneboliger, mens de andre tar de andre boligtypene, sier Rovik og forteller at det er stor etterspørsel etter tomter fra førstegangsetablere.

– Jeg tror nok vi skal klare å dekke opp de fleste behovene, sier Rovik, som tror pågangen fra interesserte bare kommer til å bli større etter som folk ser prosjektet skride fram.

Første byggetrinn

Prosjektet i Kodlidalen er delt inn i tre byggetrinn. Det arbeidet som starter nå, er på byggetrinn 1. Dette skal gi rom for 50 boliger. Utbyggingen forutsetter at kommunen låner 40 millioner kroner til infrastruktr, noe som vil gi kommunen økte finanskostnader. Planen til rådmannen er å dekke rentekostnader for både tunellen til Kodlidalen og infrastrukturen i sju år ved å få tidlig delinnbetaling på tolv millioner kroner fra de andre aktørene. Slik vil rådmannen unngå at lånet belaster de kommunale tjenestene. Beregninger fra kommunen viser at slagsinntektene fra de 50 første boligene vil være på mellom 45 og 50 millioner kroner.

Byggetrinn 2 blir det største. Det skal gi plass til 70 boliger. Men det før det arbeidet på bolig nummer 51 i Kodlidalen kan begynne, skal tunellen under Husafjell, som i dag brukes som anleggsvei, gjøres om til fullverdig kjørevei til det nye boligområdet. Også trafikken til og fra idrettsanlegget på Solås skal gå gjennom tunellen.

Kommunen vil minimere risko

Tredje trinn i Kodlidalen skal gi rom for ytterligere 30 boenheter. Totalt regner kommunen med at det vil gå mellom fem og 15 år før Kodlidalen er ferdig utbygd. Den etappevise utbyggingen er et tiltak for å minimere risikoen i investeringen, ettersom den gjør det mulig å avpasse utbyggingstempoet til markedsutviklingen.

Artikkeltags