Gå til sidens hovedinnhold

Klarer du Roberts påske-rebus? Fotballklubb, Marve Fleksnes og kongehuset er blant stikkordene

Artikkelen er over 1 år gammel

Robert Olufsen er en ivrig rebusvert. Nå utfordrer han Gjesdalbuens lesere til å løse påskerebus.

Svarene kan du sende til tips@gjesdalbuen.no eller 915 26 827.

Vi skal i dag frem til en alkoholfri leskedrikk på 5 bokstaver – altså 5 deloppgaver – med hver sin bokstav – siden nivået her er noe enkelt må man ved innsending av løsningsord legge ved delsvar – de som har rett løsningsord vil deretter skilles ved kontroll av hvordan og hvor mange rette løsningsord man har kommet frem til.

Dette er ikke en demokratisk quiz hvor man kan etterprøve dommerens fullstendige enerett til rett svar.

Deloppgave 1: Forholdsvis kjent fotballklubb – organisert som ett IL da den også favner bla Turn og Basket. Tilhørighet på en øygruppe men har nå fastlandsforbindelse. Klubben ble etablert i 1909 og har rike tradisjoner i en ellers blodfattig kommune.

Vi er ute etter første bokstav i klubbens navn som totalt sett har seks bokstaver.

Deloppgave 2: Det er ikke så ofte kvinner/jenter/damer gis så fremtredende roller i tegneserier – men her skal vi frem til en sjarmerende – intellegent og vakker dame som ligger langt foran sin tid i historiene som tegnes – mangt ett guttehjerte har latt seg inspirere og facinere av denne damen, og flere senere tegneseriefigurer mistenkes å tufte på henne.

Vi er ute etter sjuende bokstav i navnet på denne figuren – som har 10 bokstaver totalt

Deloppgave 3: Etter en noe mislykket fjelltur med Moderen toppes det hele for Marve Fleksnes når Gondolbanen på vei ned fra fjellet blir sittende fast midt i løse luften. Blant medpassasjerene om bord treffer Marve på en svenske som slår i hjel tiden med å lese en bok – Marve er lei og kan fortelle at han har lest denne boken før – og klarer ikke å dy seg, men røper navnet på morderen i denne boken.

Vi er ute etter 5 te bokstav i fornavnet til morderen – navn på bok kan medtas.

Deloppgave 4: Vi skal nå til det svenske kongehuset og Kong Carl Gustaf Folke Hubertus. Carl Gustaf overtok tronen etter sin bestefar 15.09.73. Hvilke tittel fulgte med dette tronskiftet? PS. Carl Gustafs far døde i en flyulykke når CG som vi ofte sier bare var 1 år gammel.

Vi er ute etter fjerde bokstav i ny tittel.

Deloppgave 5: Kjendisnytt nå – Øyvind Blunck skilte lag med sin kone etter 25 års ekteskap i 2008 : Øyvinds sjarmerende kone fant fort lykken igjen med en ny sjarmør – Også dette forholdet tok slutt igjen nylig – trist men ingen dramatikk og paret er fortsatt gode venner.

Vi er her ute etter tredje bokstav i fornavnet til eksen til Øyvinds eks kone.