Gå til sidens hovedinnhold

Kjell (48) har hatt et beintøft år. I helga står han og Tine på scenen igjen foran venner og kjente

Fulltidsmusiker Kjell Undheim (48) fra Ålgård har lagt bak seg et tungt koronaår. Nå ser han fram til å opptre under Visefestivalen i Egersund sammen med kona.

For abonnenter

– Det er klart at for vår del, for meg og Tine som begge er fulltidsmusikere, og alt plutselig blir stengt ned... Vi måtte jo bare snu om på alt. Og vi har nå klart oss. Men for min egen del kan jeg si at det har vært beintøft. Som å gå ned 75 prosent i lønn.

Kjell Undheim inntar en kopp morgenkaffi alene på nattklubben Backstage i Stavanger samme morgen som Gladmatfestivalen inntar byen. Sammen med kona Tine Steen gjorde han det som da var et diskotek på Skagenkaien om til et sted med livemusikk tilbake i 2006.

I flere år drev ekteparet utestedet sammen.

– Så ble Tine gravid og ønsket ikke å fortsette med nattklubblivet. Jeg fortsatte. I dag har jeg en 50 prosents stilling som musikkansvarlig, sier Undheim.

Nachspiel

Som fulltidsmusiker er han vant med å ha fri på dagtid. Da koronapandemien stengte ned landet, fikk han også fri på kveldstid.

– Jeg merket at jeg var trøtt i elleve, tolv-tiden på kvelden. Det er ikke normalt. Men nå går det mot lysere tider.

Fredag spiller han og Tine i visefestivalteltet i Egersund. Da byr de på «litt tjo og hei og coverlåter». Lørdag skal de spille det som skulle vært en stuekonsert som nå er blitt en hagekonsert, i Okka by.

– Vi har vært med på Visefestivalen i mange, mange år. Det er blitt ei greie, og for oss er det årets høydepunkt. Vi møter mange kjekke folk, og så er det mange gode nachspiel. Når alle konsertene er over, pleier musikerne å samles. Det pleier å ende med at hele gjengen spiller på kontrabass, gitar og feler og alt som er. Alltid skøy, sier 48-åringen.

Årets festival blir med restriksjoner. Selv om koronapandemien har satt sitt preg på arrangementer, konserter og festivaler, har musikerparet vært litt rundt og spilt i ulike settinger.

– Vi har spilt litt i byen her, og har hatt et par konserter med Ingenting også. Tine og jeg har vært i Flekkefjord på en utescene der. Og så var vi i Vennesla med Ingenting.

Innbringende konsert

Ifølge Undheim lå 2020 an til å bli et vanvittig bra år. Før koronaen kom.

– I januar og februar hadde vi veldig mange gode jobber, og flere firmafester var booket. Så ble den ene jobben etter den andre kansellert. Nå begynner de kansellerte jobbene vi skulle hatt, å komme tilbake igjen. Men vi har ikke flere dager å ta av. Hadde de laget helgene to-tre dager lenger, så kunne vi kanskje klart å ta igjen det tapte, sier han og ler.

Musikeren ønsker seg en pub å spille på når han er hjemme på Ålgård. Rundt påsketider i fjor kunne gjesdalbuer høre ekteparet synge og spille live på Gjesdalbuens nettsider. Det ble en opptur.

– Vi hadde ikke så veldig lyst til å sitte i stua med Vippsnummeret på skjermen, men så spurte Eugen (Hammer, redaktør Gjesdalbuen, red. anm.) om ikke vi ville ha en liten konsert. Det ble veldig innbringende, og det hjalp på i den tiden der. Vi fikk også mange meldinger og folk var veldig happy.

Digital lønningspils

Ellers har han blant annet spilt for et firma med ansatte som hadde lønningspils på hjemmekontor. Via en iPad sendte de ansatte hilsener og sangønsker.

I sommer skal Kjell og Tine til Mandal og spille på Skalldyrfestivalen, de skal til Jørpeland og Flekkefjord, og skal synge på en utescene i Sandnes sammen med Kjells Bells.

– Har koronapandemien fått deg til å lage ny musikk?

– Vi har snakket mye om dette, at det er merkelig. Da det stengte ned første gang, hadde jeg en plan om å benytte tiden og lage ny musikk, øve inn coverlåter. Det gikk tre dager og så mistet jeg all inspirasjon. Nå når det åpner mer og mer opp og det blir mer travelt, har jeg mer lyst til å gjøre noe igjen, svarer Kjell Undheim.

Les også

Teltduken letta då Ingenting spelte i sommarteltet

Les også

Tøff hverdag: – Gikk fra steintravelt til null jobber

Les også

Ingenting–Kjell har blitt maratonløper

Les også

Ingenting-Kjell om sitt lange rockeliv