Gå til sidens hovedinnhold

Jæren friluftsråd kåret til landets beste

For jobben de har gjort med omformingen av Kvassheim fyr til et kystopplevelsessenter, har Jæren friluftsråd blitt kåret til årets beste friluftsråd i 2020.

(Jærbladet): – Det er et imponerende arbeid Jæren Friluftsråd har gjort med å sikre fyret til allmenn bruk og sett det i stand til et kystopplevelsessenter med undervisningsopplegg for barn og unge, åpen dagsturhytte og overnattingsdel i den tidligere assistentboligen, sa styreleder i Friluftsrådenes Landsforbund, Ane Mari Braut Nese under prisutdelingen.

Med kåringen følger også 10 000 kroner i premiepenger.

Det er tidligere varaordfører i Gjesdal, Henry Tendenes, som er styreleder i Jæren friluftsråd. Det er en rolle han har hatt i over 20 år. Egentlig skulle han ha vært ferdig med vervet i vår, men på grunn av koronaviruset har friluftsrådet så langt ikke fått avholdt årsmøte. Tendenes forblir styreleder inntil videre.

De andre som var nominert til prisen var: Midt-Agder friluftsråd, Midt-Troms friluftsråd og Ishavskysten friluftsråd

I pressemeldingen fra Friluftsrådenes Landsforbund heter det:

«Avtalen om å overta fyret til allmenne friluftslivsformål og gjennomslaget for spillemidler til overnattingsdelen, er seire som alle som tilrettelegger for friluftsliv langs kysten drar nytte av.»

Les også

Friluftssjefen klarer ikke velge én favorittur: – Da spør du feil mann

Les også

Besøket til Brekko økte med 460 prosent: – Et eldorado i disse tider