Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til gratiskonsert med Bjørn Eidsvåg

Artikkelen er over 2 år gammel

Den folkekjære artisten legger i sommer turen innom Ålgård for å spille konsert i forbindelse med Blinkfestivalen.

Arrangementet blir gratis, og skal passe for hele familien.

Knut Mjølhus er daglig leder i Coop Mega Ålgård. Han er blant flere aktører fra næringslivet i Ålgård som er med på å sponse konserten.

– Vi ønsker å skape noe for folk flest, og som er med på å øke kjennskapen til Ålgård. Det mener vi Blinkfestivalen og en slik konsert er med på å gjøre, derfor ønsker vi å støtte det, forteller Mjølhus, som tror Eidsvåg er en artist som favner bredt.

– Bygger identitet

Mjølhus mener det er viktig å være med å styrke Blinkfestivalen som arrangement. Han påpeker at slike arrangementer også er med på å styrke Ålgård som tettsted.

– Det er jo med på å bygge identitet. Også det er med på å bygge stolthet. Et annet poeng er at det bidrar til liv i sentrum. Det er særlig viktig nå som vi har et så flott torg, da er det viktig med aktivitet, sier Mjølhus.

Han ser på det å sponse konserten som en del av et samfunnsansvar næringslivet har.

– Blinkfestivalen er de senere årene blitt et stort arrangement. Det har fått en stor posisjon i Norge, samtidig som det begynner også å få en bra posisjon i utlandet også, som gjør at andre nasjoner også sender utøvere til arrangementet, sier Mjølhus.

Mjølhus forteller at arrangementet også kommer flere idrettslag til gode, blant annet gjennom dugnad.

Noe for alle

Mjølhus tror Eidsvåg er en artist som kan favne de fleste i familien. Mjølhus forklarer at det er en viktig del av grunnen til at næringslivet sponser konserten.

– Det er ganske sjeldent at det arrangeres denne type arrangement som er rettet mot hele familien. Det er viktig for oss å skape noe for folk flest, sier Mjølhus.

Eidsvåg beskrives ofte som en folkekjær artist. Gjennombruddet som artist fikk han med sangen Eg ser i 1983. Det siste året har han spilt sin siste forestilling av det selvbiografiske teaterstykket Etterlyst: Jesus.

Eidsvåg spiller på Ålgård onsdag 31. juli klokken 21.15. Blinkfestivalen går av stabelen 31. juli til 3. august i år.